Ana SayfaPiyasaBİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?---

BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?

2 / 5
BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?
22 Şubat 2016 - 16:20 www.borsagundem.com

ÖNE ÇIKAN ŞİRKETLER

Uzmanlar şirketlerin son çeyrek finansallarını da açıklamalarıyla birlikte temettü beklentisinin ön plana çıkmaya başlayacağını belirtiyor. Bunun da daha çok mart-mayıs döneminde gündeme geldiğini ve bu dönemde yüksek temettü verme potansiyeli olan şirket hisselerinin ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Bu bağlamda da özellikle çimento, otomotiv, petrokimya ve iletişim sektöründeki hisseler ön plana çıkıyor.

Global Menkul Değerler, yaptığı analizde özellikle Çimsa ve Akçansa'nın yüzde 10 seviyelerinde bir temettü verimine ulaşacağını belirtiyor. Kurum, Erdemir, Çelebi, Petkim, Doğuş Oto, Tüpraş, Aksa, TAV ve Türk Traktörün temettü verimlerini ise yüzde 5-10 arasında hesaplıyor. Kuruma göre özellikle Çimsa, Çelebi ve Türk Traktör, 20l6'da en çok tercih edilebilir hisseler arasında bulunuyor.

Halk Yatırım'a göre ise başta çimento, otomotiv, petrol ve gaz ürünleri sektörü şirketlerinin yanında özellikle iletişim sektörü hisselerinden olan Turkcell ve Türk Telekom da güçlü temettü verimine sahip. Son beş yıllık dönemde ise İş Yatırım, Mardin Çimento, Ünye Çimento, Adana Çimento ve Çimsa gibi şirketler temettü verimiyle öne çıkıyor.

Bu şirketlerin mayıs ayı sonuna kadar temettü ödemesi yapması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur acar22 Şubat 2016 23:24

    hocalarım üstadlarım tecrübe sahibi arkadaşlar mayıs sonuna kadar güçlü temettü veren iyi kar bırakacak incelediğiniz kağıt varsa paylaşırsanız sevinirim bilginizden dolayı belkide üç beş insan istifade edecek şimdiden çok sağolun