Ana SayfaPiyasaBİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?---

BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?

3 / 5
BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?
22 Şubat 2016 - 16:20 www.borsagundem.com

TEMETTÜ ENDEKSİ GÜÇLÜ

Borsa İstanbul'da işlem gören ve değerleme günü itibariyle son üç yılda nakit temettü dağıtan şirketlerin paylarından oluşan BİST Temettü Endeksi'nin hesaplanmasına 1 Temmuz 2011 tarihinde başlandı. Bu tarihten itibaren günümüze kadar BİST Temettü Endeksi yüzde 18 getiri sağlarken, BİST- 100 Endeksi'nin getirişi ise yüzde 12 düzeyinde kaldı.

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Mert Ülker, özellikle volatilitenin yüksek ve risk iştahının düşük olduğu dönemlerde BİST Temettü Endeksi'nin performansının BİST 100 Endeksi'ne göre daha iyi olduğunu söylüyor. Ülker, son bir yıl bazında bakıldığında BİST Temettü Endeksi yüzde 13,9 düşerken, BlST-100 Endeksi'nin yüzde 16 gerilediğini ifade ediyor. Ülker, "Dolayısıyla özellikle temettü dağıtımı dönemine yaklaştığımız yakın dönemde piyasadaki dalgalı seyri göz önünde bulundurarak, BİST Temettü Endeksi'nin BİST-100 Endeksi'ne göre daha dirençli performans göstermesi beklenebilir" şeklinde konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur acar22 Şubat 2016 23:24

    hocalarım üstadlarım tecrübe sahibi arkadaşlar mayıs sonuna kadar güçlü temettü veren iyi kar bırakacak incelediğiniz kağıt varsa paylaşırsanız sevinirim bilginizden dolayı belkide üç beş insan istifade edecek şimdiden çok sağolun