Ana SayfaPiyasaBİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?---

BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?

4 / 5
BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?
22 Şubat 2016 - 16:20 www.borsagundem.com

BİST 75.000'E YÖNELEBİLİR

İş Yatırım, mevcut konjonktürde BİST için olumlu görüşe sahip. Bunda ise mevcut fiyatların 2016 sonu için 7,9x F/K oram ile felaket senaryoları haricinde temel riskleri fazlasıyla fiyatlaması önemli rol oynuyor. Mayıs 2013'ten beri aralıklarla devam eden satış dalgasında, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelere göre iskontosu yüzde 26 düzeyine ulaştı. İş Yatırım Araştırma Müdürü Emre Sezan, önümüzdeki 2-3 aylık dönem içinde, jeopolitik tarafta beklenmedik bir gelişme olmaması durumunda, Bileşik Endeks'in 68.000-75.000 aralığında hareket etmesini beklediklerini ifade ediyor.

Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı ise "Bu dönemde küresel tarafta büyümeye dair kırılganlıkların devam etmesiyle birlikte, gelişmiş ülke merkez bankalarının destekleyici para politikası duruşları risk algılaması üzerinde belirleyici olacak" diyor. Tokalı'ya göre, yurtiçinde ise jeopolitik riskler, TCMB'nin gelişmiş ülke merkez bankalarının aksiyonları sonrası atacağı adımlar ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmeleri, TL varlıklara yönelik risk algılamasını etkileyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur acar22 Şubat 2016 23:24

    hocalarım üstadlarım tecrübe sahibi arkadaşlar mayıs sonuna kadar güçlü temettü veren iyi kar bırakacak incelediğiniz kağıt varsa paylaşırsanız sevinirim bilginizden dolayı belkide üç beş insan istifade edecek şimdiden çok sağolun