Ana SayfaPiyasaBİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?---

BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?

5 / 5
BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?
22 Şubat 2016 - 16:20 www.borsagundem.com

Ak yatırım hangi hisseleri öneriyor?

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Mert Ülker, gelişen piyasalardan çıkışlar sürerken gelişmiş piyasa tahvillerinin cazip kalmaya devam edeceğini söylüyor. Ancak Türkiye tarafında enflasyon ve diğer riskler nedeniyle faizlerin gevşeyemediğini belirtiyor. Bu nedenle de borsanın dizginlendiğini dile getiriyor. Mert Ülker, "Gelişen piyasa kurları, gecikecek FED algısından bir miktar rahatlama buluyor. Euro/dolar paritesi, AMB'nin mart hamlesiyle tekrar gevşeyebilir.

Ancak geniş yatay bant hareketini sürdürebilir. Petrolde ise aşağı yönlü riskler bitmiş değil" diye konuşuyor. Ülker, borsada ise yılın ilk yarısında birkaç dip daha görebileceğimiz taban oluşturma sürecinin devam etmesinin beklenebileceğini dile getiriyor. Ak Yatırımın tahminlerine göre temettü verimi yüksek şirketler arasında ise Bolu Çimento, indeks Bilgisayar, Petkim, Aygaz, Tüpraş, Aksa, TAV ve Türk Traktör bulunuyor.

 

(Mustafa Gündoğdu/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur acar22 Şubat 2016 23:24

    hocalarım üstadlarım tecrübe sahibi arkadaşlar mayıs sonuna kadar güçlü temettü veren iyi kar bırakacak incelediğiniz kağıt varsa paylaşırsanız sevinirim bilginizden dolayı belkide üç beş insan istifade edecek şimdiden çok sağolun