Ana SayfaPiyasaİskontolu hisseler BİST'i cazip kılıyor---

İskontolu hisseler BİST'i cazip kılıyor

3 / 7
İskontolu hisseler BİST'i cazip kılıyor
11 Aralık 2016 - 08:07 www.borsagundem.com

Dolar kurunda momentum zayıf

Dolar/TL kuru 3,5966 zirvesinden sonra haftayı 3,4772’li seviyelerden tamamladı. Önümüzdeki hafta FED’in alacağı karar ve 2017 yılı için piyasalara vereceği sinyal, AB liderler zirvesi kurun seyrini belirleyecek. 

Orta ve uzun vadede dolarda yükseliş trendi devam edecek. Ancak önümüzdeki yıl, 2016’nın son çeyreğinde yaşanan yükselişin düzeltmesinin yaşandığını görebiliriz. Teknik olarak 3,40 dolar kurunda hedef zirve seviye idi. Bu seviyenin üzerindeki hareketler ise aşırı ve trendin dışına taşan uzatma hareketleriydi. Kur 3,5569’a tırmandıktan sonra yeninden 3,40’ın altına çekildi. FED kararı öncesi ise 3,4772 seviyesinde. Fiyatlarda yaşanan son dalgalanmalar, yatırımcıların temkinli olması gerektiğini olağandışı fiyat hareketlerinin sürdürülebilir olmadığını bir kez daha gösterdi. 

Bu nedenle zirveye çıkışlarda satışlar aşağıya kaymalarda da alımlar dahadengeli bir yaklaşım olacaktır. Öte yandan dolar kuru yükselirken momentumun zayıfladığı gözleniyor. Fiyatlar yükselirken ve yeni zirveler yaparken, göstergenin yeni zirve yapamaması trend değişikliğinin erken sinyallerinden biri olarak değerlendirilebilir.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)