Ana SayfaPiyasaBİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?---

BİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?

7 / 8
BİST'te yeni hedef hangi seviye olacak?
02 Ocak 2018 - 11:25 www.borsagundem.com

"BANKACILIK ÖNE ÇIKACAK”

Zeki Şen/ Garanti Yatırım Genel Müdürü

LİKİDİTE KOŞULLARI: 2018'in piyasalar açısından nasıl bir yıl olacağını anlamak için bakmamız gereken ilk unsur likidite koşulları. 2018'de küresel likidite azalmayacak, sadece geçen yıllara göre daha az artacak. Ekonomilerdeki toparlanma bundan sonraki süreçte faiz artışlarının devamını haklı çıkarsa da 2018 için dünyada hızlı faiz artırım beklentimiz yok. Merkez bankaları tahvil faizlerinde fazla hızlı artış görürse, sözlü yönlendirmelerle bu durumu kontrol altına alacak.

GÜNDEM YOĞUN: ABD ekonomisindeki toparlanmayla ABD borsalarında 2018'de iyimser havanın süreceğini ve bunun yurtiçi piyasaları destekleyeceğini tahmin ediyoruz. ABD iç siyaseti kaynaklı gündem değişikliği ile ABD-Çin ilişkilerinin gerilmesi dünya ticaret hacmine ve risk iştahına darbe vurabilir. Kuzey Kore, Ortadoğu, Güney Çin Denizi ve Doğu Avrupa dahi olası gerginlik merkezleri olarak 2018'de de gündemimizde olacak. BİST'te olumlu performansın korunmasını öngörüyoruz.

KAR ARTIŞI: 2018'in ilk çeyreğinde, büyümenin sürdüğü, enflasyonun baz etkisiyle gerilemesini beklediğimiz bir ortamda, BİST'teki ana yatırım temasının bankacılık sektörü olacağını düşünüyoruz. Özellikle 2017 Eylül'den itibaren lokal faktörler nedeniyle risk alma iştahından yeterince faydalanamayan Türk şirketlerinde kâr büyümeleri de bu paralelde tam olarak fiyatlara yansımadı. 2018'de bankacılık, demir-çelik, telekom ve sigorta sektörlerinin kârlarında artış bekliyoruz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)