Ana SayfaPiyasaBorçlarını ötelese de riskli---

Borçlarını ötelese de riskli

5 / 11
Borçlarını ötelese de riskli
19 Mart 2014 - 15:19 www.borsagundem.com

HİSSE TABAN SEVİYELERDE

SORU-Vakıflar Bankası’nın durumu iyi olduğu halde neden geriliyor? Hissenin bu seviyesini destek kabul edersek daha da aşağıya kırılma olur mu? Eğer düşerse ben batarım.Yardım ederseniz sevinirim.   
Nihat Karataş

CEVAP-Vakıfbank açıklamış olduğu 2013 yılı bilançosuna göre kârını yüzde 8,6 oranında artırdı. Mevcut kâr artışı enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda kabul edilir seviyelerde. Bununla birlikte bankacılık sektöründe genel bir satış dalgası bulunuyor ve mevcut satışlar halen devam ediyor. Özellikle yabancı yatırımcılardan gelen satışlardan dolayı Vakıfbank’ta olumsuz yönde etkilenmekte. Hissede yılbaşından 3 Mart 2014 tarihine kadar gerçekleştirilen satışlar neticesinde yabancıların payı yüzde 70,68’den yüzde 61,67’ye geriledi. Mayıs 2013-Şubat 2014 dönemi içerisinde yabancıların net satışı 292 milyon dolar olarak gerçekleşti. Satış ağırlıklı işlemler ister istemez hissenin düşmesine neden oluyor. Vakıfbank’a ait hissenin dolar bazlı teknik görüntüsüne bakıldığında ise tabana yakın seviyelerde olduğu görülecektir. Mevcut seviyeleri satıştan ziyade alım seviyeleri olarak görmeli.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali20 Mart 2014 10:30

    Basta Özak GYo. Neden mi? Cunku 23 aydir halka arz fiyatini gecemedi. Bu bir rekor! Is adami Ahmet Akbalik ile bir reportaj yapsaniz.

  • ahmet19 Mart 2014 18:39

    ya allah aşkına birde royal halı ve kilergyo dan da bahsedin

  • Ütopyayı soran arkadaşlara bilgi19 Mart 2014 17:29

    Ütopya grubunda Uzun zamandır yaptığımız hukuk mücadelemizin meyvelerini toplama aşamasına geldik. Siz süreçten koptunuz ve son kez tercihinizi sormak istiyoruz. Şu an ütopya 2 ayrı davada yargılanıyor. + 7 yatırımcının tazminat davaları yürüyor. tazminat davasını spk 32 madde gereği 6 ay içinde açmayanlar şimdilik o hakkını kaybetti ama hapisle yargılanan ceza davalarına müdahil olarak o davanın sonucundan tekrar dava açıp hakkınızı alabilirsiniz. Hazır suç duyurularına müdahil olarak siz de hakkınızı almak için girişim yapabilirsiniz. Hazır dilekçeyi alıp savcılığa vermenin size negatif hiçbir etkisi yok. çünkü zaten spk suç duyurusunda bulundu. yani kamu davası. dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, müdahil olana kötü bir yansıması, vekalet ücreti söz konusu değil. 7 tazminat davası açan mağdur haricinde 6 mağdur arkadaşımız daha suç duyurusunda bulundu. Müdahil olmayanları varsa zararlarını geri alabilecekleri bir bilgiye ilerde sahip olma şansları da olmayacak. Dava açanlar arasında hakkını alanlar da olmuş. Biz araştırıp öğrendik. Bu durumu sizlerle paylaşıyoruz. Şayet hazır dilekçeyi elbette savcılığa verir hakkımı ararım diyorsanız facebook da ütopya direnişi ile irtibata geçmenizi rica ediyoruz. Tekrar vurgulamak istiyoruz. Ütopya sizin müdahil olduğunuz davada, kamu davası (spk nın suç duyurusu) şeklinde yargılanıyor ve ne ceza alırsa alsın, müdahil olana 1 kuruş bir masraf çıkmayacak.