Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da öne çıkan 7 sektör---

Borsa İstanbul'da öne çıkan 7 sektör

1 / 7
Borsa İstanbul'da öne çıkan 7 sektör
12 Ocak 2015 - 07:23 www.borsagundem.com

​Para kazanmanın her geçen gün zorlaştığı yerli ve yabancı borsalarda sert iniş çıkışların görüleceği bir yıla başlarken, portföy yönetim şirketlerinin yatırım tavsiyelerinde 7 sektör öne çıkıyor. Petrol fiyatlarının düşüşüyle havacılık ve cam sanayii, faizde beklenen dalgalanma ile gayrimenkul ve bankacılık, geçen yıl sınırlanan tüketimin bu yıl yaklaşan seçimlerle birlikte hızlanmasıyla birlikte de perakende ve otomotiv sektörlerinde hareketlilik öngörülüyor. İnşaat sektörünün yılın ikinci yarısından itibaren ivmelenmesi beklenirken, buna bağlı olarak çimentoda da paralel bir seyir izleneceği bildiriliyor. 

Dünya'nın haberine göre, Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim şirketleri ve aracı kurumlarının 2015’e yönelik rapor ve değerlendirmelerinde dikkat çeken sektörlere yabancı yatırımcı ilgisine baktığımızda, bankacılık ve havacılıkta erkenden pozisyon alındığı rakamlara yansırken, riski daha yüksek olan gayrimenkul ve perakende de ise beklemeye geçildiği görülüyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ikball12 Ocak 2015 11:23

    Ne dediysem çıkıyor. 90 bine gidiyor. Hatta belki 95 bin. Bu kadar düşük petrol fiyatlarında kimse düşmesini beklemesin. Ama Ocak 20 dikkat. Herşey olabilir..

  • ali tutar12 Ocak 2015 09:21

    bütün çimento kağıtları 3 e 4 katladı nuhcm 10 yıl önce 11 tl idi hala aynı fiyatta. biraz yükselecek olsa ortaklardan birinden borsada satış yapıyor. bunlar hisselerini neden borsa dışında satmıyorlar anlayamıyorum.