Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da öne çıkan 7 sektör---

Borsa İstanbul'da öne çıkan 7 sektör

5 / 7
Borsa İstanbul'da öne çıkan 7 sektör
12 Ocak 2015 - 07:23 www.borsagundem.com

Yabancı perakendeden çıktı büyüme beklentisi sürüyor

İç talepteki canlanma ve faizlerdeki düşüş, perakende ve otomotiv sektöründe de olumlu beklentilerin ağırlık kazanmasına imkân sağlıyor. Geçtiğimiz yıl perakende sektörü hareketliydi. Garanti Yatırım’ın raporunda banka ve gayrimenkul kağıtlarının yanı sıra Coca Cola, Migros gibi perakende devlerine yer verilirken, İntegral Menkul Değerler’in Emre Çayırlı imzalı bilgi notunda, “Son dönemde büyük şehirler dışında açılaması planlanan AVM sayısında yaşanacak artışta perakende sektörünü canlı tutmaya ve ön plana çıkartmaya devam edecek” denildi. 2015 beklentilerinde dillendirilmesine rağmen yabancının ilgi göstermediği tek sektör olan perakendede, yabancı 2014’ü 43 milyon lira net satımla kapattı. Sektörün temettü verimi düşük, piyasa değeri defter değerine göre neredeyse 6 kat yüksek ancak geçen yılki yüzde 15’i aşan büyümenin bu yıl da devam edeceği kaydediliyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ikball12 Ocak 2015 11:23

    Ne dediysem çıkıyor. 90 bine gidiyor. Hatta belki 95 bin. Bu kadar düşük petrol fiyatlarında kimse düşmesini beklemesin. Ama Ocak 20 dikkat. Herşey olabilir..

  • ali tutar12 Ocak 2015 09:21

    bütün çimento kağıtları 3 e 4 katladı nuhcm 10 yıl önce 11 tl idi hala aynı fiyatta. biraz yükselecek olsa ortaklardan birinden borsada satış yapıyor. bunlar hisselerini neden borsa dışında satmıyorlar anlayamıyorum.