Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da yeni haftada neler bekleniyor?---

Borsa İstanbul'da yeni haftada neler bekleniyor?

1 / 4
Borsa İstanbul'da yeni haftada neler bekleniyor?
06 Aralık 2015 - 07:43 www.borsagundem.com

Piyasalarda, Türkiye-Rusya kriziyle başlayan tedirginlik, Avrupa ve ABD Merkez Bankası (FED) kaynaklı gelişmelerle sürüyor. 16 Aralık’ta yapılacak FED faiz toplantı yaklaşırken FED’in faiz arttırma olasılığı daha da güçlendi.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye-Rusya kriziyle başlayan tedirginlik, Avrupa ve ABD Merkez Bankası (FED) kaynaklı gelişmelerle sürüyor. 16 Aralık FED faiz toplantı tarihinin yaklaşırken son ABD tarım dışı istihdam verileri ve FED Başkanı Yellen’in açıklamalarıyla faiz artış olasılığı daha da güç kazandı. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi’inin ek likidite paket beklentilerini karşılamayan konuşmasının ardından bir süredir değer kaybeden ve önemli bir teknik desteğine yaklaşan Euro’nun değer kazanması ve dış borsalara gelen satışlar iç piyasalara da yansıdı. Diğer yandan Euro’nun değer kazanması, düşüşte olan altına kısa süreli yükseliş getirirken petrol fiyatlarına etkisi daha zayıf kaldı. Rusya konusunda gerilim ilk güne göre azalsa da Rusya tarafından gelen ekonomik yaptırım ve söylemlerle korunuyor. Olumsuz gelişmeler belli ölçüde fiyatlara yansımış durumda. Bu açıdan gerek borsa, gerekse para piyasalarında teknik düzletme hareketleri veya tepkiler olacaktır. Ancak piyasayı taşıyacak beklenti eksikliği yanında zorlaşan gündem borsada satış baskısı, döviz ve faizde ise yukarı yönlü etkili olmaya devam ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yatırımcı06 Aralık 2015 23:05

    İnşallah sürdürmez.

  • ERDİNÇ06 Aralık 2015 20:07

    garibanın kucağına verecekler hisseleri aman dikkatli olun gel gel yaparlar basarlar malı

  • kar varsa koy cebine!06 Aralık 2015 14:36

    yeni hafta da hacimsiz, düşüş ağırlıklı, tepkileri zayıf ama alıcıyı görürlerse satıcısı bol olan bir yıl sonu günleri geliyor kanımca,ve rusların gemileri akdenize giderken nato gemileri istanbulda görülmüşken,akdeniz ısınmakta,suriye,ırak,v.b sorunlar uç noktalara gelmişken,yıl sonunda dünya borsalarından ne beklenebilir ki?