Ana SayfaPiyasaBorsa rakiplerine göre iskontolu ---

Borsa rakiplerine göre iskontolu

2 / 7
Borsa rakiplerine göre iskontolu
10 Şubat 2015 - 13:33 www.borsagundem.com

CARİ İŞLEMLER AÇIĞINDA DÜŞME BEKLENTİSİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

-2015'te piyasaları etkileyecek temel iç ve dış faktörler neler olacak?


-Yurtdışında büyüme ve enflasyon oranlarının seyri ile gelişmiş ülke merkez bankalarının buna karşılık geliştireceği parasal politikalar önemli olacak. 2008 yılının son çeyreğinde yaşanan küresel kriz sonrası dünya ekonomik büyümesi ciddi oranda geriledi. Uygulanan politikalar, ülkeleri yeniden büyüme patikasına yönlendirse de önceki seviyelerle kıyaslandığında büyüme oranlan düşük seviyelerde seyrediyor. Yurtiçinde ise tarım ve petrol fiyatlarında düşüşe bağlı olarak enflasyonun inecek olması nedeniyle cari işlemler açığında düşme beklentisi ön plana çıkıyor.


-FED'de beklentiniz nedir? ECB'nin geçen ay aldığı kararı değerlendirir misiniz?


-Kriz sonrası geniş çaplı parasal büyüme politikası uygulayan ABD özelinde ekonominin büyüme hızı hedeflenen seviyelere yaklaşıyor. Bu durum ise ABD Merkez Bankası'nın (FED), faizleri artırmaya başlayacağı beklentisini beraberinde getiriyor. Ancak gerek ABD verilerinin çok kuvvetli olmaması, gerekse küresel durgunluk nedeniyle faiz artırımlarının öngörülen takvimden daha ileriye öteleneceği tahminleri yapılıyor.

Öte yandan ECB, Kıta Avrupa'sındaki düşük büyüme ve eksi enflasyon riskini bertaraf etmek için açıkladığı 1 trilyon Euro'nun üzerindeki parasal genişleme programı, finansal piyasaları olumlu olarak etkiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)