Ana SayfaPiyasaBorsa rakiplerine göre iskontolu ---

Borsa rakiplerine göre iskontolu

4 / 7
Borsa rakiplerine göre iskontolu
10 Şubat 2015 - 13:33 www.borsagundem.com

TL ÜZERİNDEKİ BASKILARIN HAFİFLEMESİNİ BEKLİYORUZ

-Döviz piyasasında beklentileriniz nedir?


-Birçok ülkede yaşanan ekonomik durgunluk, bu ülkelerin ekonomi yönetimlerini para ve kur politikası yoluyla durgunluktan çıkmaya yöneltiyor. Bu durum ise döviz piyasasında olağan seviyenin üstünde fiyat oynaklığı yaratıyor. Avrupa Merkez Bankası'nın genişleyici para politikası ve bu politikaya karşı FED'in nasıl pozisyon alacağı önümüzdeki dönem yatırımcılar tarafından yakından takip edilecektir. ECB tarafından açıklanan 1 trilyon Euro'nun üzerindeki genişleyici politika karşısında FED'in geçmiş yönlendirmelerine bağlı kalması durumunda, doların daha fazla değerlenmesi beklenebilir. Ancak gerçekçi yaklaşımla FED'in faiz artırım politikasını uygulama tarihini ertelemesini bekliyoruz.

 TCMB tarafından izlenen sıkı para politikası ve düşen enerji fiyatları nedeniyle, cari işlemler açığının azalması ve TL üzerindeki baskıların hafiflemesini bekliyoruz. Yurtdışı finansman koşullarının uygun olacağını beklediğimiz önümüzdeki dönemde TL'nin dolar ve Euro sepetine karşı reel olarak değerlenme olasılığı yüksek görünüyor.

-Faiz piyasasında beklentilerinizi açar mısınız? TL enstrümanlarda hangi yatırım aracı daha cazip olur?


-Enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve TCMB para politikasındaki sıkı duruş, özellikle benchmark ve uzun vadeli bono faizlerinde gerilemeyi destekliyor. Önümüzdeki aylarda TCMB'nin enflasyon beklentilerindeki iyileşmeye paralel olarak referans faiz oranında 50 baz puan daha indirim yapmasını bekliyoruz. Ayrıca yılın ilk yarısında, kur tarafında herhangi bir şok olmaması durumunda, tüketici fiyatları artış hızının yüzde 5-6 aralığına gerilemesini bekliyoruz. Yılın son iki ayında gözlemlediğimiz hizmet fiyatlarının artış hızındaki kırılma da bu beklentimizi destekliyor. Bu nedenle yılın ilk yarısı için uzun vadeli bono yatırımlarının daha cazip olduğunu düşünüyoruz.


"SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜYECEĞİZ"


‘’Portföy yönetim sektörünün 2014 yıl sonu büyüklüğü 82 milyar TL'ye yaklaştı. Yıl sonu itibarıyla, İş Portföy olarak yüzde 21'in üzerinde pazar payına sahibiz. Önümüzdeki yıl sektörün yüzde 20 büyüyerek yaklaşık 98 milyar TL olmasını öngörüyoruz. Şirket olarak sektörün üzerinde büyüme gerçekleştirmeyi ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)