Ana SayfaPiyasaBorsa ve dolar için kritik seviye---

Borsa ve dolar için kritik seviye

1 / 4
Borsa ve dolar için kritik seviye
08 Eylül 2015 - 06:41 www.borsagundem.com


Çin’deki yavaşlama sinyalleri sonrasında Cuma günü ABD’den gelen güçlü istihdam verisi ile 3 lira seviyesinin üzerine tırmanan dolar kuru, yurtiçinde Dağlıca saldırısı sonrası artan güvenlik endişeleri ile yeni haftaya 3.04 liranın üzerine tırmanarak başladı. bist 100 Endeksi 72.000’in altına indi. Faiz tırmanışta.
Önceki hafta gelişmekte olan piyasalarda başlayan kayıplar, bu hafta ayrışarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çin’den gelen yavaşlama sinyalleri ve ABD Tarımdışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesine rağmen işsizlik verilerinin 5.3’ten 8 yılın düşüğü yüzde 5.1’e gerilemesi piyasalarda dalgalanmayı artırmıştı. 
3 lira seviyesinin üzerine tırmanan dolar kuru, hafta başında çıkışını sürdürüyor. Dolar kuru Dağlıca’daki saldırı ile birlikte bir anda 3 liranın üzerine çıktı. Artan güvenlik endişeleri hisse senetlerinde satışları, faizde yükselişi, BİST 100’de düşüşü getirdi. Endeks, 71.893 seviyesine kadar gerilerken gösterge faiz 11.28 seviyesine çıktı. Yurt içerisinde gerilimin güçlenerek devam etmesi, siyasi ve jeopolitik risklerin gündemde kalmasına neden olacak.

Zeynep Aktaş / Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)