Ana SayfaPiyasaBorsa yükselince, fiyatlanmalara dikkat edilmeli---

Borsa yükselince, fiyatlanmalara dikkat edilmeli

1 / 9
Borsa yükselince, fiyatlanmalara dikkat edilmeli
12 Aralık 2014 - 06:24 www.borsagundem.com

SİBEL KÖKLÜ – BORSAGUNDEM.COM

HSBC Yatırım’ın, Türkiye’de yatırım yapan bütün yabancılar arasında piyasa payının yüzde 10 olduğunu ifade eden Tolga Koyuncu, doların 2014 yılını 2,30’dan kapatacağı tahmininde bulundu. Global dünya piyasalarındaki makroekonomik dengelerden Ortadoğu’ya, Türkiye’deki bankacılık sisteminden yatırımcılara önerilere kadar geniş bir çerçevede konuştuğumuz HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş Genel Müdürü Tolga Koyuncu, keyifli röportajda sorularımızı şöyle yanıtladı…

-HSBC Yatırım olarak gündeminizde neler var?
Tolga Koyuncu: Gündem şu anda 2015 yılında Türkiye’nin makroekonomik dengelerinin nasıl oturacağı. Bu dengelerin oturmasını nelerin belirleyeceğini tartışıyoruz. Dünyadaki siyaset ve makroekonomik durumları izliyoruz. Kendi planlarımızı, bütçelerimizi, hedeflerimizi yerleştirmekle meşgulüz. En son gelen data akışları, piyasalarda oluşan veriler, önümüzdeki sene için piyasaları nerede oluşturacak, onun tartışması içindeyiz. Kısaca 2015’e fokuslandık.

-Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları düşüyor, içerde döviz hareketli, altın yatırımcısına beklenen geliri getirmedi… Piyasaları nasıl görüyorsunuz? 
Tolga Koyuncu: Global olarak baktığımızda, 2015 yılı için en majör belirleyici olan iki faktör var. Birincisi dünyadaki büyüme verilerinin düşük geleceği beklentisi. Bu zaten petrol fiyatlarındaki düşüşün sebeplerinden biri. Çin'deki büyüme hızındaki yavaşlama beklentilerinin global piyasaları nasıl etkileyeceği. Yeni açıklanan planların Avrupa’da yeterli büyümeyi sağlayıp sağlayamayacağı konusunda tereddütler var. Bu da borsalar için önümüzdeki sene göz önünde bulundurmamız gereken şeylerden biri. Global büyümenin istenilen seviyede olmamasının petrol fiyatlarında yarattığı düşüş ise bizim gibi petrol ithal eden ülkeleri olumlu etkiliyor. Türkiye’yi en olumlu etkileyecek konular ise bir ay öncesine kadar bayağı bozulmuş olan enflasyon görünümünün tekrar olumluya dönüyor olması ve bununla beraber Türkiye’de tekrar faiz indirimi beklentilerinin oluşması. Piyasa faizlerinin son bir senenin en düşük seviyelerine geliyor olması. O yüzden bu global konjonktürdeki durum bizim için kısa vadede bir olumlu hava yarattı, biz de bunu takip ediyoruz. Global olarak baktığımızda da büyüme konusu haricinde ABD’deki enflasyon konusu ve faiz artırımı var. Bildiğiniz gibi ABD’de bir faiz artırımı sürecine girilmiş durumda. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)