Ana SayfaPiyasaBorsacılardan kritik uyarı---

Borsacılardan kritik uyarı

2 / 4
Borsacılardan kritik uyarı
16 Temmuz 2017 - 10:23 www.borsagundem.com

ENDEKS İÇİN KRİTİK BÖLGE

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ 

BIST 100 

Kısa vadede BIST’in uluslararası piyasa ile korelasyonunun da yüksek seyredeceğini düşünüyoruz. Merkez bankalarının bu ayki toplantılarının önemli olacağını özellikle gelişmiş ülkelerdeki faizlerin ve volaitlite göstergelerinin ön plana çıkacağını düşünüyoruz. Endeks geçtiğimiz hafta uzun bir süredir önemine dikkat çektiğimiz yükselen trendi test etti ve sonrasında başlattığı yükselişle oluşan son kanalın üst bandının bulunduğu 105.000-105.500 aralığını test etti. Bu hafta endekste yukarıda izleyeceğimiz ilk önemli direnç bu kanalın üst bandının bulunacağı 105.500-106.500 aralığı olacak. Bu bölgenin endeks için kritik olduğunu, bu bölge geçilmeden yapılacak yeni alımların riskinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Olası bir düzeltme hareketinin 103.000 altına sarkmaya neden olması durumunda ise satışların hız kazanabileceği göz önünde bulundurulmalı. Endeksin orta vadeli en güçlü desteği ise yıl başından beri devam eden yükseliş trendinin bulunduğu 101.000-101.500 civarı olacak. Bu trend kırılmadığı sürece olası geri çekilmeler alım fırsatı oluşturmaya devam edecektir. 

DOLAR/TL 

Geçtiğimiz hafta dolar/TL kuru ile ilgili olarak şu yoruma yer vermiştik: 

“Kurun 3,55’teki kritik direncinin aşılması ile birlikte de mayıs ayı içinde test edilen 3,64 civarı önemli bir hedef konumuna geçmişti. Kur 3,55’in aşılmasıyla birlikte de bu hedefi kısa sürede tamamladı. Kurda bu hafta gözlenen hareketlerin büyük ölçüde teknik bir tepki olduğunu ve TL’nin benzer ülke para birimlerine kıyasla ciddi manada negatif ayrışmasını gerektirecek çok önemli bir gelişme olmadığını düşünüyoruz” 

Dolar/TL geçtiğimiz hafta en yüksek 3,6450 civarını test ettikten sonra hızla gerilemeye başladı ve ABD’den gelen zayıf verilerin de desteği ile 3,54’ün altına kadar geldi. Bu hızlı gerilemeye karşın 3.50 – 3.55 TL aralığın hâlen en kritik destek bölgesi olarak izlenmeye devam edileceğini ve 3.50 TL aşağısında kalıcı olunmasının giderek güçleştiğini düşünüyoruz. Bu nedenle 3,46 olasılığını da göz önünde bulundurarak 3,50 civarındaki rakamların kısa vade için kademeli alım fırsatı oluşturacağını düşünüyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)