Ana SayfaPiyasaBorsada düşüşler alım fırsatı mı?---

Borsada düşüşler alım fırsatı mı?

1 / 8
Borsada düşüşler alım fırsatı mı?
04 Mart 2014 - 07:24 www.borsagundem.com

​Yatırım profesyonellerine göre hisse yatırımı yapmaya başlamanın tam zamanı. Çünkü hisse değerleri 2007 yılı seviyelerine gerilemiş durumda. Fakat en az bir yıl elde tutma ve tek seferde alım yapmama şartıyla. Hisse tercihi yapmak konusunda tereddüt yaşayanlara ya da bu konuda profesyonel yardım alamayanlara ise hisse ağırlıklı yatırım fonları öneriliyor. Hatta fonlardan da bir portföy oluşturulabileceği belirtiliyor. Dünya'nın haberine göre, uzmanlar, riski sevmeyen yatırımcıya başta mevduat olmak üzere sabit getirili ürünler önerirken özel sektör tahvillerinin getirisinin de kaçırılmaması gerektiğini düşünüyor. Burada da gerektiğinde fonlar aracılığı ile yatırım yapılabileceği ifade ediliyor. Tavsiyelerde son yıllarda hep yapıldığı gibi ‘tek bir ürüne odaklanmayın, bir sepet yapın’ uyarısı var. Uzmanlar alım içinde özellikle seçim sürecini fırsat olarak görüyorlar. Mart ayında kademeli alıma başlayan bir yatırımcının 2 yıl vadede en az yüzde 75 getiri sağlayabileceği iddia ediliyor.

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere yatırım tavsiyesinin arkasında bankacılık sektöründe fiyatların cazip seviyelere gelmesi, 2008-2009 Lehman sonrası yaşanan büyük çöküş dışarda tutalduğunda, endeksin dolar bazında son 7 yıllık dip seviyelerine yakın olması gösteriliyor. Ayrıca yabancı raporlarının yeniden ‘AL’ sinyali verildiğine de işaret ediliyor. Sabırlı bir hisse yatırımcısı için gelinen düzeylerin ‘faizden’ daha fazla getiri potansiyeli taşıdığına işaret eden uzmanlar, “Buralardan alımlar 1-2 yıl içinde dolar bazlı % 50- 75 getiri sağlayabilir. Geçmişe bakarsak son yedi yıl içinde bunun 3 kez olduğunu görüyoruz” yorumunu da yapıyor.

Piyasalar yurtdışında büyük merkez bankalarının hamlelerini, gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik ve politik riskleri izlerken yatırımcılardan gelen ‘nereye yatırım yapsam?’ sorusunu piyasa profesyonellerine sorduk. Kur ve faiz artış trendine girerken Türkiye portföy yönetim endüstrisinin önde gelen isimleri bireysel yatırımcının kendi risk algısını iyi ölçüp ona göre yatırım yapması gerektiğinin altını çiziyor. “Nasıl her hastaya aynı ilaç verilmiyorsa, her yatırımcıya da aynı portföy olmaz” değerlendirmesi yapılıyor.

Yatırım profesyonelleri bireysel yatırımcılara mevduat, fon ve özel sektör tahvili öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en iyi kar cepte olandır04 Mart 2014 11:52

    abd de bol fed paralarıyla borsalarda 5 yıldır süren zirvelerin sonu gelmekte,bu büyük geri çekilme sırasında tüm dünya borsaları gibi etkileneceğiz ihtimalen,bu kadar dış risk ve içerde de seçimler yılına giriyorsak artık borsa yerine parayı,karları sağlama alma vakti geçmeden dikkatli olmalı artık.

  • dow takip edilmeli04 Mart 2014 11:07

    ünlü yorumcu harvey dent'in bazı sitelerde görüşüne göre dow 17bin sonrası iki yılda 6000'e kadar düşecek diye tahmin ediyor sebebleri de abd de harcamaların artmayışı gibi nedenller sıralıyor bu da gelecek 2 yıl içinde bizde de hisselerin bir büyük zirve yapıp karları cebe koyup en kralı nakit deyip çekilmeyi gerektirebilir aman dikkat edip çok olumlu gazlarla karlar varken bunu kaçırmamalı diye düşünmekteyim.