Ana SayfaPiyasaBorsada düşüşler alım fırsatı mı?---

Borsada düşüşler alım fırsatı mı?

6 / 8
Borsada düşüşler alım fırsatı mı?
04 Mart 2014 - 07:24 www.borsagundem.com

Gedik Portföy Genel Müdürü Halim Çun

2 YILDA %75 GETİRİ VAR


Bugün için muhafazakar ve kaybetmeye toleransı olmayan yatırımcılara Halim Çun'un önerisi en azından mart seçimleri sonrasına kadar likit pozisyonları tercih etmelerini, TL enstrümanlarda kalmalarını ve kısa vadeli enstrümanlarda portföy oluşturmaları. Çun’a göre, bu mevduat veya kısa vadeli özel sektör bonosu olabilir. Kısa vadeli riskler için ise, bu dönemde yüzde 25’i aşmayan oranlar da döviz de bulundurulabilir. Ancak yatırımcının daha uzun vadeli bir perspektifl e yatırımlarını yönetiyorsa ve kısa vadeli dalgalanmalara toleransı bulunuyor ise portföyünde mutlaka belli oranda hisse senedi bulundurmalı. “Kısa vadede endeksin daha aşağı düşmeyeceğini ve buraların dip olduğunu söyleyemeyiz; mevcut iç ve dış konjonktürün çok ideal olduğunu söylemek de mümkün değil” diyen Çun, “Yatırımcılara, hisse senetlerine, en az bir yıl vadeli olmak üzere kademeli olarak alış yapmalarını önerebiliriz. Bunu da borsada işlem gören Borsa Yatırım Fonları ve seçilmiş hisse senetleri ile yapabildikleri gibi yatırım fonlarından bir portföy oluşturarak da yapabilirler. Burada daha defansif yapıda olan ‘esnek’ ve ‘karma’ fonlar ile daha çok hisse senedi ağırlıklı olan (asgari % 75) ‘hisse yoğun’ fonlardan bir seçim yaparak kendi risk profillerine göre portföy oluşturabilirler. Ve bu portföylerini 3 ayda bir gözden geçirerek yeniden dengeleme yoluyla optimize edebilirler. Bu, yatırımcıları Borsada zamanlama için sürekli piyasayı kollama ve dibi arama bulma sıkıntısından da kurtarır.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en iyi kar cepte olandır04 Mart 2014 11:52

    abd de bol fed paralarıyla borsalarda 5 yıldır süren zirvelerin sonu gelmekte,bu büyük geri çekilme sırasında tüm dünya borsaları gibi etkileneceğiz ihtimalen,bu kadar dış risk ve içerde de seçimler yılına giriyorsak artık borsa yerine parayı,karları sağlama alma vakti geçmeden dikkatli olmalı artık.

  • dow takip edilmeli04 Mart 2014 11:07

    ünlü yorumcu harvey dent'in bazı sitelerde görüşüne göre dow 17bin sonrası iki yılda 6000'e kadar düşecek diye tahmin ediyor sebebleri de abd de harcamaların artmayışı gibi nedenller sıralıyor bu da gelecek 2 yıl içinde bizde de hisselerin bir büyük zirve yapıp karları cebe koyup en kralı nakit deyip çekilmeyi gerektirebilir aman dikkat edip çok olumlu gazlarla karlar varken bunu kaçırmamalı diye düşünmekteyim.