Ana SayfaPiyasaBorsada düşüşler alım fırsatı mı?---

Borsada düşüşler alım fırsatı mı?

7 / 8
Borsada düşüşler alım fırsatı mı?
04 Mart 2014 - 07:24 www.borsagundem.com

Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz

SEÇİM SÜRECİNDE ARTIR


Bireysel yatırımcı için yüzde 60 sabit getirili (mevduat, devlet/özel sektör tahvili fonları) yatırım tavsiyesi veren Mehmet Gerz, portföyünü kalanını yüzde 20 hisse senedi fonları, yüzde 20 döviz bazlı alternatif yatırımlar (döviz, altın, eurobond veya yabancı menkul kıymet) olarak şekillendirdi. ‘Vadesi 3 aydan kısa yatırımcı için şu an mevduat en iyi yatırım alternatifi’ diyen Gerz’e göre, ancak uzun vadede düşük borsadan alınan hisse senetleri faizin 2-3 katı getiri sağlayabilir. Gerz, “Bu nedenle bir yıldan uzun vadeli bakabilen yatırımcılar seçim süresince politik nedenlerle düşük seyreden borsada kademeli alım yaparak hisse oranlarını yüzde 20’den risk profiline bağlı olarak yüzde 30-40’a kadar çıkartabilirler. Bu yaklaşımı özellikle Bireysel Emeklilik Sistemi’nde 10 yıl gibi çok uzun vadeyle yatırım yapanlara tavsiye ederiz. Borsa düşerken kademeli arttırdıkları hisse senedi oranını gelecek dönemlerde Borsa yükselirken kademeli azaltarak hisse senetlerindeki dalgalanmalardan zarar görmek bir yana fayda sağlayabilirler” önerisinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en iyi kar cepte olandır04 Mart 2014 11:52

    abd de bol fed paralarıyla borsalarda 5 yıldır süren zirvelerin sonu gelmekte,bu büyük geri çekilme sırasında tüm dünya borsaları gibi etkileneceğiz ihtimalen,bu kadar dış risk ve içerde de seçimler yılına giriyorsak artık borsa yerine parayı,karları sağlama alma vakti geçmeden dikkatli olmalı artık.

  • dow takip edilmeli04 Mart 2014 11:07

    ünlü yorumcu harvey dent'in bazı sitelerde görüşüne göre dow 17bin sonrası iki yılda 6000'e kadar düşecek diye tahmin ediyor sebebleri de abd de harcamaların artmayışı gibi nedenller sıralıyor bu da gelecek 2 yıl içinde bizde de hisselerin bir büyük zirve yapıp karları cebe koyup en kralı nakit deyip çekilmeyi gerektirebilir aman dikkat edip çok olumlu gazlarla karlar varken bunu kaçırmamalı diye düşünmekteyim.