Ana SayfaPiyasaBorsada düşüşler alım fırsatı mı?---

Borsada düşüşler alım fırsatı mı?

8 / 8
Borsada düşüşler alım fırsatı mı?
04 Mart 2014 - 07:24 www.borsagundem.com

Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler 

TEMETTÜSÜ OLAN FONA BAK


Faiz düzeyindeki hızlı yükselişin mevduat ve borçlanma araçlarını yatırımcılar için daha cazip hale getirdiğine dikkat çeken Alp Keler, bu sebeple bu enstrümanların portföylerde ciddi yer alması gerektiğini söylüyor. Keler, “Özel sektör tahvilleri de DİBS’ler üzerine sağladıkları ek getiri ile cazip yatırım araçları olmaya devam edecek. Ancak özel sektör tahvillerine yatırım yapmanın risklerin analiz edilmesi noktasında bir miktar uzmanlık gerektirdiği unutulmamalı” diyor. Bu nedenle de Keler, özel sektör tahvil yatırımının fonlar aracılığı ile yapılmasının daha doğru bir strateji olduğuna inanıyor. Keler, kurlardaki sert dalgalanma karşısında geçen yıl getiride ilk sıralarda yer alan yabancı menkul kıymet ağırlıklı fonların gündemde kalmaya devam edeceğini söylüyor. İç ve dış gelişmelerin Borsa İstanbul’u baskıladığına da işaret eden Keler, önerilerini şöyle sıraladı: “Endeksin mayıstan bu yana dolar bazında yüzde 45’e varan gerileme kaydettiği de düşünüldüğünde orta vadeli bir bakış açısıyla sistematik hisse senedi yatırımının kesinlikle kötü bir fikir olmadığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla yatırım portföylerine hisse senetleri sistematik bir anlayışla, kademeli ve sabırlı şekilde dahil edilmeye başlanabilir. Bireysel yatırımcıların bu konuda da iyi yönetilen yatırım fonlarını tercih etmeleri daha sağlıklı bir yaklaşım olur. Örneğin hisse senetlerinde dalgalanmaların arttığı dönemlerde görece daha güvenli bir karakter çizen, ‘temettü verimi’ yüksek hisse senetlerinden oluşan fonlar makul bir seçenek olabilir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en iyi kar cepte olandır04 Mart 2014 11:52

    abd de bol fed paralarıyla borsalarda 5 yıldır süren zirvelerin sonu gelmekte,bu büyük geri çekilme sırasında tüm dünya borsaları gibi etkileneceğiz ihtimalen,bu kadar dış risk ve içerde de seçimler yılına giriyorsak artık borsa yerine parayı,karları sağlama alma vakti geçmeden dikkatli olmalı artık.

  • dow takip edilmeli04 Mart 2014 11:07

    ünlü yorumcu harvey dent'in bazı sitelerde görüşüne göre dow 17bin sonrası iki yılda 6000'e kadar düşecek diye tahmin ediyor sebebleri de abd de harcamaların artmayışı gibi nedenller sıralıyor bu da gelecek 2 yıl içinde bizde de hisselerin bir büyük zirve yapıp karları cebe koyup en kralı nakit deyip çekilmeyi gerektirebilir aman dikkat edip çok olumlu gazlarla karlar varken bunu kaçırmamalı diye düşünmekteyim.