Ana SayfaKulisBorsada geceyarısı operasyonu!---

Borsada geceyarısı operasyonu!

1 / 3
Borsada geceyarısı operasyonu!
19 Ekim 2012 - 06:56 www.borsagundem.com

Uzun süredir gündemde olan Yeni SPK Kanunu nihayet TBMM Komisyonu'ndan geçti. Tasarının geçmesiyle beraber İMKB'nin ve İstanbul Altın borsasının tarih olacağı belli oldu.
Sermaye Piyasası yasa tasarısında İMKB ve Altın Borsası’nın kapatılması, arazilerinin TOKİ’ye bırakılması öngörüldü. Kapatılan borsaların yerine Borsa İstanbul Anonim Şirketi kurulacak, o da ileride halka açılacak.
Hürriyet'in haberine göre, Ak Parti ve CHP önceki gece Meclis’te sürpriz bir “borsa operasyonu”na imza attı. Sermaye Piyasası Yasa Tasarısı’nda yapılan değişiklikle, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile İstanbul Altın Borsası’nın kapatılarak yerine “Borsa İstanbul Anonim Şirketi” kurulması öngörüldü. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen tasarıya göre, Borsa İstanbul Anonim Şirketi unvanıyla bir anonim şirket kurulacak. Borsa İstanbul sermaye miktarı, payları, payların devir esasları, paylara tanınacak imtiyazlar, tasfiye, devir, birleşme, fesih, halk arz sınırlamaları, organları, komiteleri, hesapları ve karlarının dağıtımı ile teşkilatına ilişkin esasların yer aldığı sözleşme, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanarak ilgili bakanın onayına sunulacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)