Ana SayfaKulisBorsada geceyarısı operasyonu!---

Borsada geceyarısı operasyonu!

3 / 3
Borsada geceyarısı operasyonu!
19 Ekim 2012 - 06:56 www.borsagundem.com

YÜZDE 49’U HAZİNE’NİN
Borsa İstanbul’ın yüzde 49 hissesi Hazine’ye, kalan yüzde 51 hissesi de kendi adına kaydedilecek. Şirketin sermayesinin yüzde 4’ü İMKB’nin mevcut üyelerine, binde 3’ü İstanbul Altın Borsası üyelerine eşit ve bedelsiz olarak, yüzde 1’i ise Türk Sermayesi Birliği’ne bedelsiz devredilecek. Borsa İstanbul’un esas sözleşmesinin tescil edildiği tarihten itibaren 1 ay içinde Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş’nin (VOB) mevcut ortaklarının talepleri halinde bu şirkette sahip oldukları paylar karşılığında pay oranının 0,05 ile çarpılması yoluyla bulunacak oranda Borsa İstanbul payları verilecek.
Borsa İstanbul’a ait payların bir kısmı, gerektiğinde stratejik ortaklıklar kurulması karşılığında ilgili taraflara veya teknoloji, teknik bilgi ve yetkinlik aktarılması karşılığında diğer borsalara ve piyasa ya da sistem işleticilerine devredilebilecek. Borsa İstanbul’un elinde kalan pay bedelsiz olarak Hazine’ye geçecek. Borsa İstanbul’un kamuya ait paylarının kanun çerçevesinde halka arzı veya satışı Hazine Müsteşarlığı’nın bağlı bakanın önerisi üzerine Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecek.
YÖNETİM GÖREVE DEVAM
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri seçilinceye kadar İMKB’nin mevcut başkanı Borsa İstanbul’un yönetim kurulu başkanı olarak, İMKB’nin yönetim kurulu üyeleri de Borsa İstanbul’un yönetim kurulu üyeleri olarak görev yapacak. İstanbul Altın Borsası başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevleri ise Borsa İstanbul’un sözleşmesinin tescil edildiği tarih itibariyle son bulacak. Borsa İstanbul ve iştiraklerinin her türlü hesap ve işleminin denetimi, şirketteki kamu payı yüzde 50’nin altına düşünceye kadar Hazine Müsteşarlığı’nın seçeceği bağımsız denetim kuruluşunca yapılacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)