Ana SayfaPiyasaBorsada yeni bir yükseliş trendi sinyali---

Borsada yeni bir yükseliş trendi sinyali

3 / 3
Borsada yeni bir yükseliş trendi sinyali
03 Aralık 2017 - 10:12 www.borsagundem.com

BANKACILIK HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE POZİTİF SEYİR İZLENEBİLİR

UĞUR BOZKURT - ALAN YATIRIM / ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI 

BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta, Zarrab davasına ilişkin haber akışı nedeniyle dalgalı bir seyir izledi. Hafta içerisinde ABD’deki Zarrab davasına ilişkin haber akışı ile gerilemesine karşın hem son dönemde gelişen ülke piyasalarına kıyasla kötü performans göstermesi hem de cazip çarpanlardan işlem görmesi ve yurtiçi tahvil faizleri ile döviz kurlarındaki gerileme paralelinde bankacılık sektörü hisseleri öncülüğünde kayıplarının bir kısmını geri aldı ve haftayı %1’e yakın düşüşle tamamladı. Ayrıca geçtiğimiz hafta bankacılık sektörü Ekim ayı net karı açıklandı. Bankacılık sektörü net karı Ekim 2017 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre %31, geçen aya göre ise %2 artış ile 4,0 milyar TL olarak açıklandı. Açıklanan net kar rakamı, 2017 yılı üçüncü çeyrek ve 2017 yılı 9 aylık dönem ortalama net kar rakamına paralel olarak gerçekleşti. Sektörde Ağustos ayında %21 seviyelerine gerileyen kar büyümesi ise, devam eden kredi ve bankacılık hizmet gelirleri büyümesi ile birlikte yeniden %25 seviyelerine yükselmiş durumda. Bu gelişme, sanayi hisselerine kıyasla kötü performans gösteren bankacılık hisselerini bir miktar destekledi.

Bu hafta ise, gündem yoğun olacak. Hafta genelinde yurtiçinde Kasım ayı enflasyonu ve sanayi üretimi ile ABD’de istihdam verileri takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre yurtiçinde enflasyonun aylık bazda %1,17, yıllık bazda ise %12,59 artış olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Bizim beklentimiz de, piyasa beklentilerine paralel olarak enflasyondaki güçlü duruşun devam edeceği yönünde. BIST’in ise hafta içerisinde, tahvil faizleri ve döviz kurlarındaki gerilemenin kalıcı olması durumunda gelişen ülke piyasalarına kıyasla yüksek iskontoya sahip olması eşliğinde kar büyümesi devam eden bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz. 


YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanbey04 Aralık 2017 10:23

    Bitcoin ile Diyanetin ne ilgisi var , bütün paralar için faiz hesabı açılmaya devam ediliyor , kimse de kimseye sormuyor

  • turgut karadağ04 Aralık 2017 08:39

    sen bi defa yaptığın yanlişları düzeltte ondan sonra yeni halka arzdan bahset siz küçük yatırımcıyı dövdürürün ondan sonra yeni halka arz bekliyoruz, hisse senedi 10 tl.den 0.50kuruşa düşmüş buradan çıkış yapacak hop dur nere gidiyorsun ulan 10 liradan alan ne yapacak siz bunları hiçmi düşünmüyorsunuz sizin aldığınız maaşlar haram olsun.

  • uğur03 Aralık 2017 21:59

    borsa çok güçlü duruyor,yersen

  • KILIÇ03 Aralık 2017 17:30

    DOLAR YAYGARACILARIMIZ VAR TL AZCIK GÜÇLENSE İHRACATÇI ZARAR EDERMİŞ VAY SENİN GİBİ EKENOMİSTİ SEVSİNLER 3YIL ÖNCE DOLAR ŞİMDİKİ DEGERİNİN YARISINDAYDI KAÇ İHRACATÇI ZARAR ETMİŞ.