Ana SayfaPiyasaBorsada yeni hafta hedefi 112 bin---

Borsada yeni hafta hedefi 112 bin

1 / 4
Borsada yeni hafta hedefi 112 bin
30 Temmuz 2017 - 11:49 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Her ne kadar son işlem gününü yüzde 0.64 oranında düşüşle 107 bin 699 puan seviyesinden kapatsa da geride bırakmaya hazırlandığımız haftaya yabancılar damgasını vurdu. Milyar dolarlık yatırımlarla borsayı uçurdular. Son haftadan akıllarda kalan sadece bu değil tabi ki, 108 bin 605 puanla kırılan tarihi rekoru da kayıtlara almalı.

Kur sakinliğini korumaya devam etti.

Banka bilançoları arka arkaya gelmeye başladı. Rakamlar, dev şirketler adına sevindirici.

Küresel piyasalar ise ABD bilançolarıyla gerildi. Asya borsaları değer kaybetti.

Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın faiz politikasını masaya yatırdı. Görüşünü açıkladı: Merkez faizi önümüzdeki aylarda da değiştirmez.

Önemli bir ayrıntı, KPMG Türkiye’nin dünya ve Türkiye ekonomisindeki makro gelişmeleri değerlendirdiği Bakış’tan geldi. Referandum sonrası ilk yarının nasıl kapandığını inceleyen Bakış’a göre, küresel ekonomideki güçlü performanslar yıl sonu için umut verdi. Türkiye ekonomisi ise beklentileri karşıladı.

Yeni haftaya dönecek olursak…

Endeks heyecanı yine sürecek. Ancak stop loss stratejisi uyarısını ciddiye alınmalı. Uzmana göre yukarıda 108.600 ilk güçlü direnç olacak. Bu seviyenin üzerinde olacak kapanışlar 109.000 - 112.000 aralığının hedeflenmesini sağlayabilir. Bir diğer görüşte ise yukarı yeni hedef değeri olarak işaret edilen seviye 110 bin.

“Dövizde euro dolarda yukarı yönlü hareketler dolarda 3.50 ve altına sarkmalara neden olabilir” deniyor.

Yurt içinde açıklanacak olan enflasyon verisi Türk Lirası cinsinden varlıkların seyrinde belirleyici olacak. Uzman böyle söylüyor. Ayrıca TCMB Başkanı Çetinkaya’nın yapacağı sunumun da TL için önemli katalizörlerden biri olması bekleniyor.

Yeni haftada global bazda veri akışının yoğun olacağı bir takvim takip edilecek. Avrupa’da enflasyon ve büyüme verileri gündemde yer alacak.

ABD İstihdam Raporu, dolar ve Fed’in faiz artırım olasılıklarında sınırlı hareketlilik yaratabilir.

Ya diğer analizler neler?

Borsagundem.com sordu, Üzeyir Doğan, Belgin Maviş ve Eda Önder Öztürk yeni haftayı anlattı. İşte o görüşler…  

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)