Ana SayfaPiyasaBorsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi---

Borsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi

1 / 7
Borsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi
12 Şubat 2017 - 11:12 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Geride bıraktığımız 6 günde yine en çok ses getiren isim Beyaz Saray’ın yeni Patronu oldu. Vize yasağıyla kapattığı ‘kapılar’ı ‘adalet’ açınca çok kızdı. Dodd Frank Wall Street Reformu'nu iptal etmesi üzerine, kritik çalışmanın lideri FED Yönetim Kurulu Üyesi Tarullo, görev süresinin bitiş tarihi 2022’yi beklemeden istifa etti. Bu aslında Başkan’a tepkiydi. Fitch ise, Trump’ın negatif etkili ekonomik politikaları için ‘alarm’ verdi; Almanya, Japonya, Çin ve İngiltere’nin de aralarında olduğu 14 ülkeyi ‘olumsuz etkilenecekler’ listesine aldı.

Türkiye ise haftanın son işlem gününü sınır ötesi harekat, şehit haberleri, Rus savaş uçağının El Bab’da Türk askerini vurmasıyla başlayan ‘koordinat yalanı’ kriziyle kapadı. Çok konuşulan, çok tartışılan referandum tarihinin de açıklandığı tansiyonu inişli çıkışlı haftanın son günü, Borsa için de ‘kayıp’tı. Puan yüzde 1.53 düşüşle 87.473 oldu.

Tüm bunlar geride kalırken gözler de yeni haftaya çevrildi. Yeni gündeme neler damga vuracak, yatırımcılar ne umuyor, piyasaların havası nasıl?

Borsagundem.com’a konuşan uzmanlara göre yeni haftada kritik veriler piyasaların radarında olacak. Ama daha çok, Yellen’ın 14-15 Şubat’ta Bankacılık Komitesi’nde yapacağı konuşması öne çıkacak. Beklenen faiz artırımının sinyali bu konuşmada aranacak. FED Başkanı’nın sözleri Dolar/TL’ye de yön verecek.

Borsada beklentiler ise bir hayli fazla.

Gevşeme yaşanabilir, kar satışları olabilir, 89 bin 750 bölgesinden bir düzeltme gelebilir, 86.250-89.500 bandının dikkatle izlenmeli, 90 bin ve üzeri görülebilir...

İşte piyasaların nabzını tutan uzmanların gözüyle yeni hafta...


YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)