Ana SayfaPiyasaBorsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi---

Borsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi

5 / 7
Borsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi
12 Şubat 2017 - 11:12 www.borsagundem.com

90.000 VE ÜZERİ GÜNDEME GELEBİLİR

ADNAN ÇEKÇEN – DESTEK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜR YARDIMCISI 

Haftanın geneli olarak bakıldığında TCMB politikaları ve FED’e dair gelişmelerin piyasaya yön verdiği geçtiğimiz haftaya nazaran yeni haftada kritik veriler piyasaların radarında olacak. Küresel piyasalar açısından değerlendirdiğimizde FED’in Mart ayındaki faiz artırım ihtimalinin azalması gelişen ülke para birimlerini yukarı yönlü destekliyordu. Dolara karşı bir çok GOÜ para birimi yükselirken, TL varlıklarında yükselişler daha agresif gerçekleşti. FED bölgesel başkanlarının nispeten iyimser değerlendirmeleri Dolar/TL tarafında düşüşleri destekledi ve genel olarak 3.80-3.75 bandı altında bir fiyatlama takip ettik. 

Yurtiçi tarafta TL varlıkları sadece Dolar’a karşı değer kazanmadı. Hem Euro hem de Sterlin’e karşı TL varlıklarının bir yükselişi olduğunu görüyoruz. TCMB’nin haftalık repo ihalesi açmaması ve ek likidite önlemelerine devam etmesinin yanında sıkı para politikasının süreceğine dair verilen sinyaller TL’yi emsallerine göre daha güçlü tuttu. Dolayısıyla yeni haftada TCMB önlemlerinin devam ettiğini ve TL varlıklarının düşüşlerin sınırlı kalabileceğini görebiliriz.  

Bu hafta (önümüzdeki hafta) Japonya ve Euro bölgesinden büyüme rakamları, ABD ve İngiltere tarafında enflasyon gibi majör veriler takip edilecek. Fakat piyasaların daha çok odağında FED başkanı Yellen’ın konuşması olabilir. Mart ayındaki faiz artırım ihtimalinin azalması, Haziran ayındaki toplantıda artırım ihtimalinin ne kadar kuvvetli olacağına dair soruların cevaplarını piyasalar Yellen’dan alabilir. Bu sebeple piyasalara daha çok bu konuşmanın yön vereceğini söyleyebiliriz. 

Dolar tarafında yeni haftada 3.7500-3.7200 direnç bölgesi olarak izlenebilir. Gelişmelere bağlı olarak TCMB önlemleriyle birlikte bu seviyeler altında kaldığı sürece gevşemelerin devamını görebiliriz. 3.6500 altında uzun vadeli olası bir kapanış bizi 3.6300-3.6000 bandına götürebiliriz. Endeks tarafında ise 85000-86000 bandı taban seviyeler olarak izlenebilir. Bu seviyeler üzerinde kaldığı sürece yükseliş isteği sürebilir. Yeni haftada 90000 ve üzeri gündeme gelebilir. 

Petrol tarafında ise artan stoklara rağmen OPEC iyimserliğinin fiyatlandığını görüyoruz. Petrol stoklarının artmasına rağmen benzin stoklarının haftalık bazda uzun bir süre sonra ilk defa azalması, piyasalarda fiyatlandı ve petrol tarafında düşüşlerin sınırlı kaldığı gördük. Brent petrol tarafında 55.00-54.00 bandı üzerinde kalındığı sürece yükseliş isteği sürebilir. 57.40-58.00 seviyeleri azalabilecek stok verilerine bağlı olarak gündeme gelebilecek direnç noktaları olarak ön plana çıkabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)