Ana SayfaPiyasaBorsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi---

Borsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi

6 / 7
Borsada yeni haftada 90 bin ve üzeri beklentisi
12 Şubat 2017 - 11:12 www.borsagundem.com

BORSADA 89.750 BÖLGESİNDEN BİR DÜZELTME GELEBİLİR

GİZMEN NALBANTLI - IŞIK FX BAŞANALİST 

Geçtiğimiz haftanın ana maddeleri Avrupa’daki seçimler ve Trump’ın 2 veya 3 hafta içerisinde açıklayacağı vergi kampanyasıydı. 

Fransa seçim anketlerinde Le Pen şuanda ilk sırada yer alıyor. Ulusal Cephe lideri Le Pen, Fransa'nın AB'den ayrılmasının yanı sıra NATO'dan ayrılmayı da gündeme taşıdı. Dünyada son dönemde Cumhuriyetçi görüşün ön plana çıkması, Avrupa seçimleri sonrası Euro Bölgesi üzerinde dağılma riskinin artmasına neden oluyor. Diğer tarafta Yunanistan yeniden konuşulmaya başlandı. İtalya ve Yunanistan’da erken seçim ihtimalleri artıyor.

Trump, en yüksek gelir vergisi oranının yüzde 40'tan yüzde 33'e indirileceğinin sözünü veren Trump, diğer iki gelir kademesine yönelik oranların ise yüzde 25 ve yüzde 12'ye çekileceğini söylemişti. Perşembe günü ise olağanüstü bir açıklamaya yapacağını söyledi. Bu açıklama sonrası dolar endeksinde başlayan yükseliş önümüzdeki günlerde de devam edebilir.

İçeride ise Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın fiyat istikrarının temel amacı doğrultusunda bütün araçlarını kullanmaya devam edeceğini söylemesiyle kurda 3.67 seviyelerine kadar geri çekilme oldu. TL’deki değer kazanımı 3.60-3.65 bölgesine doğru devam edebilecek olsa da doların küresel bazda değer kazanması bu değerlenmeyi sınırlayabilir.

Bu hafta ise ABD’den birinci derecede öneme sahip enflasyon verileri açıklanacak. Ayrıca FED Başkanı Janet Yellen, 14 Şubatta Bankacılık Komitesi'nde konuşacak. Yellen 6 aylık para politikası sunumunu yapacak.

Borsada yabancı alımları devam ediyor. Ancak yükselişin momentum kaybetmeye başladığını ve 89 bin 750 bölgesinden bir düzeltme gelebileceğini düşünüyorum. 87 bin ve 85 bin 200 önemli destekler.

Kurda tarafında 3.60-3.65 bölgesine kadar geri çekilme ihtimali mevcut. Küresel bazda doların değer kazanması ile yeniden yükseliş görülebilir. Bir süre 3.65-3.75 bölgesinde yatay hareket devam edecek gibi.

Faizlerde %11-%11.60 bölgesinde hareket devam ediyor. Yıl içinde önemli olan seviye %11.60. Bu seviyenin aşılmasını oldukça riskli görüyorum. Endekste yeni bir satış baskısı bu kırılma ile gerçekleşebilir.

Petrol’de kısa vadede 56 doların üzerinde 57.40 denemesi gelebilir. Orta ve uzun vadede ise 53.70’in üzerinde yükselişin devam edebileceğini ve 60 doların görülebileceğini düşünüyorum.


YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)