Ana SayfaPiyasaPiyasaları 2018’de parlak bir yıl bekliyor---

Piyasaları 2018’de parlak bir yıl bekliyor

3 / 5
Piyasaları 2018’de parlak bir yıl bekliyor
03 Ocak 2018 - 13:20 www.borsagundem.com

CITIBANK RAPORU

Citibank’ın son raporunda da gelişen piyasaların 2017’de iyi bir performans gösterdiği, yatırım için uygun ortamın bu yılda süreceği vurgulandı. Citibank’ın küresel politika analisti Tom Fordham tarafından hazırlanan raporda, gelişen piyasalar için üstesinden gelinmesi gereken zorluklar bulunduğu ve “engelsiz büyümenin beklenmesi yanlış” olsa da, şoklara karşı artan bir direnç ile gelişmekte olanların bir menkul değer sınıfı olarak olgunlaştığı vurgulandı. 

Fordham, gelişen piyasalarda “para birimlerinin aşırı değerlenmemesi, reel faiz oranlarının nispeten yüksek kalması, cari dengenin bozulmaması ve rezervlerin sağlam olması” gibi 2017’de para girişini sağlayan faktörlerin halen sürdüğünü belirterek 2018’de ABD Doları’nın zayıflamasının da bu piyasalara akışın desteklenmesine yardımcı olacağını ifade etti. 

Citi raporunda, büyük ekonomilerin parasal genişleme programlarını giderek yavaşlatmasına rağmen, gelişen piyasaların esneklik ve olgunluk belirtileri gösterdikleri ve “ciddi bir ilgiyi” hak ettikleri vurgulandı. 

“Gelişmiş piyasalardan daha cazip getiriler beklenebilir ve şoklara karşı aşırı derecede gelişmiş bir yeteneğe sahip oldular” denilen raporda, gelişen ekonomilerde “büyümenin hızlandığını ancak hiçbir şekilde aşırı ısınma görülmediği ve sermaye girişinin istikrarlı derecede arttığı” belirtildi. 

Deutsche Bank son raporunda, 2018’de politikaya ve özellikle seçimlere güçlü bir odaklanmayla tek tek ülkelerin özelliklerinin daha önemli rol oynayacağını belirtti. Eş zamanlı küresel büyümenin gelişen ülkeler için destekleyici olduğu ancak kademeli olarak sıkılaştırılan parasal genişlemelerin “pruva rüzgarı” yaratabileceği vurgulandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)