Ana SayfaPiyasaPiyasaları 2018’de parlak bir yıl bekliyor---

Piyasaları 2018’de parlak bir yıl bekliyor

4 / 5
Piyasaları 2018’de parlak bir yıl bekliyor
03 Ocak 2018 - 13:20 www.borsagundem.com

DÜNYADA BÜYÜME TAHMİNLERİ

Gelişen ülkelerde büyümenin geçen yıl olduğu gibi önemli bir dinamik olacağını, Asya’nın yine öne çıkacağını vurgulayan Deutsche Bank, Hindistan’da büyümenin bu yıl yüzde 7,5’e çıkacağını tahmin ediyor. Latin Amerika’ya da büyümenin geri döneceği ve Brezilya ve Meksika’nın yüzde 2’nin, Arjantin ve Şili’nin yüzde 3’ün üzerinde büyüyeceği tahmin ediliyor. Ancak seçimler 2018’de önemli bir oynayacak. Brezilya ve Meksika’da merkez dışı bir hükümetin iktidara gelme olasılığını yüksek bulan Deutsche Bank, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Rusya, Mısır, Tayland, Kolombiya, Venezüella’daki seçimlerin de önem kazanacağım vurguluyor. 

Türkiye, Güney Afrika ve Rusya’da politik gelişmelerin önemli rol oynayacağını, Kore’deki jeopolitik gelişmelerin, Hindistan’daki seçim sürecinin, Venezüella’nın borç konusunda temerrüde düşme ihtimalinin yakından izlenmesi gerektiğini de belirtiyor.

ABD Doları’nın değer kaybını sürdürme ihtimali ve güçlü büyüme oranlan nedeniyle özellikle Latin Amerika para birimlerinin yüzde 5’e yaklaşan yüksek getiriler sağlayacağını vurgulandı. Deutsche Bank, gelişmiş ülkelerde parasal genişlemenin sona ermeye başlamasının, ABD ve Avrupa’da faiz verimliliğinin artmaya başlamasının gelişmekte olan ekonomilerin sabit getirili enstrümanlarında olumsuz ağırlığını hissettireceğini ifade etti.

HSBC ise, 2018’de yatırım dünyasında en iyi yatırım fırsatlarının gelişmekte olan ülkelerde olacağını belirtti. 2018’de gelişmekte olan borsaların güçlü performansım sürdüreceğini ve bir kez daha gelişmekte olan ülkeleri geride bırakacağını vurgulayan HSBC, borsalarda yatırım fırsatlarının Asya ülkelerinde olmayı sürdüreceğini öngördü. HSBC Küresel Aktif Yönetimi Gelişmekte Olan Piyasalar Menkul Değerler Müdürü Nick Timberlake, Güney Kore ve Çin borsalarının yine öne çıkacağını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)