Ana SayfaKulisBorsanın devleri gerilimi anlatıyor---

Borsanın devleri gerilimi anlatıyor

4 / 9
Borsanın devleri gerilimi anlatıyor
15 Ağustos 2013 - 08:00 www.borsagundem.com

STRES İŞİN PARÇASI, BORSA STRESİ SEVMEYEN BİRİNİN YAPACAĞI İŞ DEĞİL
Erhan Topaç - Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Benim stres atma yöntemim yüzme ve yürümek. Sabah altıda kalkarım, havuza giderim ve en az 1 saat yüzerim. Hafta sonları da bol bol yürüyüşlere çıkarım. En son mesela Fırtına Vadisi’ne gittik Rize’ye. Araba kullanmayı da çok seviyorum ve günü birlik 800km. araba kullanabilirim. Bazen de dostlarla briç oynuyorum. Stresi bu şekilde atıyoruz.
Bir oğlum var ve bu yıl Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. Seneye de bizim yatırım bankacılığı bölümünde işe başlayacak. Ama bu işin birinci özelliği stres altında çalışmayı öğrenmesi. Stres bu işin parçası. Stresi sevmeyen birinin yapacağı bir iş değil bu. Çünkü yatırımcıyla problemler olabilir, ters düşebilirsiniz ama siz bunlara hakim olmalısınız. Yani stresi yönetmeniz gerekiyor. Bu işte başarılı olacak kişiler 24 saat bu işin içinde olmak zorunda.
İşin içinde foreks varsa, yurt dışı piyasalar varsa günün 24 saat yatırımcıyı bilgilendirmek gerekiyor. Türkiye, Dünya Finans Merkezi gibi bir yer olacaksa bütün piyasalara açık olacaksınız. Yatırımcılar arayacak. Hele yatırım danışmanlığı yapıyorsanız muhakkak yatırımcınız arayacak, ona bilgi vereceksiniz, onun stresini alacaksınız, gece çalışacaksınız. Bunlara zorluk demeyelim de ön şartları diyelim.  Ama yeni gelecek gençlerin de şöyle bir avantajı var. Şimdi sermaye piyasaları daha kompleks bir yer haline geliyor ve gelecek. Ama ben daha önce geleceğini bekliyordum. Ben tekrar eskiye dönsem yine aynı işi yapardım. Şimdi gençlerin önünde daha iyi bir 25 yıl var. Onun için iyi yetişmiş gençlere bu piyasaları öneriyorum. Şimdi rekabet daha zor. Yani klasik kişiler çok başarılı olamaz. Normal eğitim alan kişiler değil, daha iyi çalışacak ve donanımlı kişiler için güzel bir sektör diyorum. Yani sonuç olarak bu işi seviyorsa stresine de katlanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık16 Ağustos 2013 23:31

    İçlerinde en çok biz küçük yatırımcıya yakın olan Ahmet Mergen üstadmış tahmin ettiğim gibi. Kendisiyle tanışıp bir çay içmek isterdim doğrusu. :)

  • flamenco7216 Ağustos 2013 09:06

    Öğleye kadar müzik flamenco,öğleyin kısa bi karın antrenmanı, saat 3 gibi deniz 1,5 saat sert aqua gym ve yüzme, akşam haftada 4 gün klasik romanlar(tercihen Rus) kalan günler Bodrum yat klüp kaliteli live müzik ve kırmızı şarap...Nasıl olsa hissesini aldığım şirketlerler benim adıma çalışıyorlar..(Haziran - Ekim yaz sezonu programı) dileyene diyet listesi de veririm hoccaaa:):)..Bende borsa kaynaklı stres pek olmazz..

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST15 Ağustos 2013 14:23

    Borsa stresini atmak için ben streteji içerikli kitaplar okuyorum,saunaya gidiyorum,denize giriyorum,ve resim yapıyorum,7-8 kilometre yürüyorum haftada en az 2 kez.

  • H İ K A Y E ..15 Ağustos 2013 11:52

    Bu tip araştırmaları bence yeni piyasaya girmişler ile değil 25 - 30 yılık sermaye piyasasında olanlarla yapmalısınız , hiç heyecan vermiyorlar .bence anlattıkları hikaye ..istisna mı yok yok ..

  • Oha15 Ağustos 2013 10:10

    Bir yatirimci da cikip, "bunlar sagolsunlar uzun vadede portföyume iyi prim yaptirdilar" desin.