Ana SayfaKulisBorsanın devleri gerilimi anlatıyor---

Borsanın devleri gerilimi anlatıyor

5 / 9
Borsanın devleri gerilimi anlatıyor
15 Ağustos 2013 - 08:00 www.borsagundem.com

BENİM ÜZERİMDEKİ ELEKTRİĞİ KURT KÖPEĞİM ALIYOR
Şant Manukyan- İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü

Ben genelde gece 02.30 gibi uyanıp Çin piyasasında neler olup bittiğine bakıyorum. Daha sonra da 05.30’da kalkıyorum. Saat sabah 07.00 gibi şirkette oluyorum. Önce kısa bir bilgilendirme notu geçiyorum. Aslında benim şöyle bir avantajım var; işinizi çok seviyorsanız çok fazla iş kaynaklı stres yaşamıyorsunuz. Ben de işimi çok sevdiğim için çok fazla iş kaynaklı stres yaşamıyorum. Ben ancak şu şekilde strese giriyorum; diyelim ki ‘Euro şuraya gidecek’ dediniz ve tam tersi oldu. İşte o zaman strese giriyorum. Çünkü en kötü şeylerden bir tanesi yatırımcı tarafından yanlış anlaşılmaktır. O stres çok kolay kolay geçmiyor. Yatırımcılar benim için çok önemli çünkü, kendi yatırımınız olmasa bile sürekli konuştuğunuz insanlar. Onların başarılı olmasını istiyorsunuz ve bu işi de bunun için yapıyorsunuz.  Bu yüzden strese girdiğim zaman benim kurt köpeğim var onunla haşır neşir oluyorum, o zaman stresimi atıyorum.
Bunun dışında düzenli olarak spor yapıyorum. Ayrıca yapı itibarıyla da çok stresli bir insan değilim. Uluslararası piyasalarda olan birinin zaten stresle baş edebilen bir yapıya sahip olması gerekli. Sonuçta şirkete aldığınız bir pozisyonda ciddi anlamda terse düştüğünüz zaman da çok büyük stres oluyor. Lehman krizinin olduğu dönemde çok büyük stresler yaşadım. Çünkü rahat uyuyamıyordunuz, sürekli olarak piyasalara bakıyordunuz. Ama çok da kafamı duvarlara vuracak bir olay yaşamadım. İş Yatırım kurumsal bir yer olduğu için büyük ölçüde bazı şeylere de hazırlık ve önlemini almış bir kurum. Benim üzerimden elektrik kurt köpeğine doğru gidiyor. Bir de haftada dört gün mutlaka spor salonuna giderim. 2007 krizine kadar tango da yapıyordum ama krizle beraber hafta sonu o kadar çalışmam gerekti ki tangoya da gidememeye başladım…

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık16 Ağustos 2013 23:31

    İçlerinde en çok biz küçük yatırımcıya yakın olan Ahmet Mergen üstadmış tahmin ettiğim gibi. Kendisiyle tanışıp bir çay içmek isterdim doğrusu. :)

  • flamenco7216 Ağustos 2013 09:06

    Öğleye kadar müzik flamenco,öğleyin kısa bi karın antrenmanı, saat 3 gibi deniz 1,5 saat sert aqua gym ve yüzme, akşam haftada 4 gün klasik romanlar(tercihen Rus) kalan günler Bodrum yat klüp kaliteli live müzik ve kırmızı şarap...Nasıl olsa hissesini aldığım şirketlerler benim adıma çalışıyorlar..(Haziran - Ekim yaz sezonu programı) dileyene diyet listesi de veririm hoccaaa:):)..Bende borsa kaynaklı stres pek olmazz..

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST15 Ağustos 2013 14:23

    Borsa stresini atmak için ben streteji içerikli kitaplar okuyorum,saunaya gidiyorum,denize giriyorum,ve resim yapıyorum,7-8 kilometre yürüyorum haftada en az 2 kez.

  • H İ K A Y E ..15 Ağustos 2013 11:52

    Bu tip araştırmaları bence yeni piyasaya girmişler ile değil 25 - 30 yılık sermaye piyasasında olanlarla yapmalısınız , hiç heyecan vermiyorlar .bence anlattıkları hikaye ..istisna mı yok yok ..

  • Oha15 Ağustos 2013 10:10

    Bir yatirimci da cikip, "bunlar sagolsunlar uzun vadede portföyume iyi prim yaptirdilar" desin.