Ana SayfaKulisBorsanın devleri gerilimi anlatıyor---

Borsanın devleri gerilimi anlatıyor

6 / 9
Borsanın devleri gerilimi anlatıyor
15 Ağustos 2013 - 08:00 www.borsagundem.com

TEX WILLER KAHRAMANIM, ONU OKUYORUM, DİNLENİYORUM
Ahmet Mergen – Tacirler Menkul Değerler Yatırım Stratejisti

Arkadaşlarla kahveye gidip oyun oynuyoruz. Maç izliyoruz. Ama ben sadece kendi takımımın maçlarını izliyorum çünkü, öteki rakibin maçlarını seyrettiğim zaman gürültü patırtı kopuyor. Spor yapıyorum diyemeyeceğim. Zaten buna pek zaman da kalmıyor. İşten eve gidinceye kadar trafikle boğuşuyorum. Eve varıyorum saat 20.30; yemekti, televizyondu derken bir de bakmışsın saat 23.00 olmuş… “Yaktın bizi Canan (Karatay) Hoca” diyorum. Hoca “Akşam 6-7’den sonra yemek yemeyin” diyor. Dinlesek her gün aç kalacağız…
Bir de çizgi roman tutkunuyum. Hâlâ da keyif alarak okurum, beni dinlendiriyor. İdollerimden biri de Tex Willer’dır. Han Kızılderililerin beyaz lideri, hep ezilenlerin yanında olan kahraman. Aslında buradaki yatırımcı kitlesine de bakarsak ezilen bir kesim var. Birilerinin bu küçük yatırımcıların yanında olması lazım. Belki de bu yüzden bazen kendimi Navajo yerlilerinin lideri Tex Willer gibi hissediyorum.
Bazen yolda giderken tanıyıp da bir şeyler sormak isteyenler oluyor. Yanıma gelmeye çekiniyorlar. “Sizle tanıştığıma inanamıyorum” diyorlar. Şaşırıyorum, “Ya ben de sizin gibi bir insanım, lütfen rahat olun” diyorum. Oturup birlikte çay içiyoruz, yaşadıklarını anlatıyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorum…

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık16 Ağustos 2013 23:31

    İçlerinde en çok biz küçük yatırımcıya yakın olan Ahmet Mergen üstadmış tahmin ettiğim gibi. Kendisiyle tanışıp bir çay içmek isterdim doğrusu. :)

  • flamenco7216 Ağustos 2013 09:06

    Öğleye kadar müzik flamenco,öğleyin kısa bi karın antrenmanı, saat 3 gibi deniz 1,5 saat sert aqua gym ve yüzme, akşam haftada 4 gün klasik romanlar(tercihen Rus) kalan günler Bodrum yat klüp kaliteli live müzik ve kırmızı şarap...Nasıl olsa hissesini aldığım şirketlerler benim adıma çalışıyorlar..(Haziran - Ekim yaz sezonu programı) dileyene diyet listesi de veririm hoccaaa:):)..Bende borsa kaynaklı stres pek olmazz..

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST15 Ağustos 2013 14:23

    Borsa stresini atmak için ben streteji içerikli kitaplar okuyorum,saunaya gidiyorum,denize giriyorum,ve resim yapıyorum,7-8 kilometre yürüyorum haftada en az 2 kez.

  • H İ K A Y E ..15 Ağustos 2013 11:52

    Bu tip araştırmaları bence yeni piyasaya girmişler ile değil 25 - 30 yılık sermaye piyasasında olanlarla yapmalısınız , hiç heyecan vermiyorlar .bence anlattıkları hikaye ..istisna mı yok yok ..

  • Oha15 Ağustos 2013 10:10

    Bir yatirimci da cikip, "bunlar sagolsunlar uzun vadede portföyume iyi prim yaptirdilar" desin.