Ana SayfaKulisBorsanın devleri gerilimi anlatıyor---

Borsanın devleri gerilimi anlatıyor

9 / 9
Borsanın devleri gerilimi anlatıyor
15 Ağustos 2013 - 08:00 www.borsagundem.com

SPOR YAPIYORUM AMA EN BÜYÜK PANZEHİRİM İKİ ÇOCUĞUM
Erden Emanet – Gedik Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü

Stresin çeşitleri var, eğer fon yönetiyorsanız stresi çok farklı çünkü birebir performansından sorumlusunuz. İyi gittiği zaman takdir edilmezsiniz ama azıcık kötü gitse oldukça eleştirilirsiniz. Bu kural ise sadece Türkiye için değil tüm dünya için geçerli olan bir şey. Hep suçlu siz oluyorsunuz, para yönetiyorsanız çok stresli bir iş. Eğer para yönetmiyor bizim gibi brokerlik yapıyorsanız da ne oluyor? Müşteriye belli tavsiyeler veriyorsunuz ki bu tavsiyelerin tutmama ihtimali her zaman vardır. Ağırlıklı olarak tutturmaya çalışsak da yine de çok zor bir iş. Öğlen aramız olmasına rağmen iş saatlerimiz de oldukça uzun.
Ben ilk mesleğe başladığımda borsa sabah 10.30 da açılır öğlen kapanırdı.  İki saat seans yapardık. Gençlik dönemlerimde strese girdiğim zaman dışarı çıkıyordum, sosyalleşiyordum. Aynı sektörden arkadaşlarla sağa sola gidiyorduk.  Bir şekilde stresi atabiliyorduk, ertesi gün gelip çalışabiliyorduk ve yorgunluk olmuyordu. Ama şu anda 40’lı yaşların üzerine çıktığınız anda bunları eskisi kadar yapamıyorsunuz. Ancak yemeğe gidiyorsunuz çünkü belli bir saatte uyumanız gerekiyor. Ben vakit buldukça spor yapmaya çalışıyorum; tenis oynuyorum, fitness yapıyorum. Ama en büyük panzehirim de iki tane çocuğum.  Çocukların dertlerine girdiğiniz zaman tüm piyasanın gerilimini unutuyorsunuz.  2001 krizi çok önemli bir krizdi; ben o zaman Raymond James’te çalışıyordum, orada komik olan ise bütün herkes pasiflora içiyordu. Çok stresli bir dönemdi. Türkiye de çok şey yaşadık, çok kriz yaşadık ama eninde sonunda doğru stratejiyi yaparsanız mutlaka atlatıyorsunuz krizi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık16 Ağustos 2013 23:31

    İçlerinde en çok biz küçük yatırımcıya yakın olan Ahmet Mergen üstadmış tahmin ettiğim gibi. Kendisiyle tanışıp bir çay içmek isterdim doğrusu. :)

  • flamenco7216 Ağustos 2013 09:06

    Öğleye kadar müzik flamenco,öğleyin kısa bi karın antrenmanı, saat 3 gibi deniz 1,5 saat sert aqua gym ve yüzme, akşam haftada 4 gün klasik romanlar(tercihen Rus) kalan günler Bodrum yat klüp kaliteli live müzik ve kırmızı şarap...Nasıl olsa hissesini aldığım şirketlerler benim adıma çalışıyorlar..(Haziran - Ekim yaz sezonu programı) dileyene diyet listesi de veririm hoccaaa:):)..Bende borsa kaynaklı stres pek olmazz..

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST15 Ağustos 2013 14:23

    Borsa stresini atmak için ben streteji içerikli kitaplar okuyorum,saunaya gidiyorum,denize giriyorum,ve resim yapıyorum,7-8 kilometre yürüyorum haftada en az 2 kez.

  • H İ K A Y E ..15 Ağustos 2013 11:52

    Bu tip araştırmaları bence yeni piyasaya girmişler ile değil 25 - 30 yılık sermaye piyasasında olanlarla yapmalısınız , hiç heyecan vermiyorlar .bence anlattıkları hikaye ..istisna mı yok yok ..

  • Oha15 Ağustos 2013 10:10

    Bir yatirimci da cikip, "bunlar sagolsunlar uzun vadede portföyume iyi prim yaptirdilar" desin.