Ana SayfaPiyasaBossa ve Trabzonspor sorusu---

Bossa ve Trabzonspor sorusu

1 / 2
Bossa ve Trabzonspor sorusu
02 Kasım 2016 - 09:48 www.borsagundem.com

KÂR SATIŞLARI GELDİ

SORU- Bossa da beklenti nedir?

Cüneyt Özdamar

CEVAP-Bossa, geçtiğimiz temmuz ayında en düşük 1,64 TL’yi test ettikten sonra piyasada yaşanan alım dalgasıyla birlikte yükselti. Ancak çıkışın piyasadaki genel seyrin de üzerinde gerçekleştiği gözleniyor. Zira piyasada sonrasında yaşanan düşüşe rağmen Bossa’nın çıkışı devam etti ve ekim ayının son günü 3,02 TL’ye kadar çıktı. Ancak hissenin kasım ayına satıcılı girdiği gözleniyor. 1 Kasım günü hissenin fiyatı yüzde 7,59 değer kaybederken kapanışı 2,68 TL’den gerçekleştirdi. 

  Hissenin ekim ayında yükselmesinde Adana Yüreğir’deki taşınmazını satacağını duyurmasının etkili olduğu gözleniyor. Şirketin satışla ilgili açıklamasının ardından özellikle çıkışın ivme kazandığı gözlendi. Yatırımcıların şirkete nakit para girişi sağlanacağı yönündeki beklentisi ilginin yükselmesinde etkili oldu. Firma, 31 Ekim günü de vergi affından istifade edeceğini bildirdi. İlgili vergi dairesine gerekli başvurunun yapıldığının belirtildiği açıklamada, 2012- 2015 dönemlerine ilişkin kurumlar vergisiyle KDV matrahlarının artırıldığı duyuruldu. Başvuruyla birlikte şirket 4 milyon 240 bin TL tutarındaki vergiyi taksitler halinde ödeyecek. Bu gelişmenin ise satış nedeni olarak değerlendirildiği gözlenmekte. 

  Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin mevcut fiyat seviyesiyle firmanın karlılığı bir arada değerlendirildiğinde fiyatın ucuz olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Bu durum şimdilerde gözlenen kâr satışlarının bir süre daha devam etmesine neden olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)