Ana SayfaPiyasaBoyner Mağazacılık ve Aksigorta sorusu---

Boyner Mağazacılık ve Aksigorta sorusu

1 / 2
Boyner Mağazacılık ve Aksigorta sorusu
16 Kasım 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

​MAĞDUR OLMAMAK İÇİN SATIŞ HAKKINI KULLANMALI
SORU (1) -
Boyner' in hakim ortak olması 31 Aralık 2015’e kadar satma hakkı bedelini kullanma süreci... Borsadan çıkma... Maliyeti 6.70 olan ve şu an (ortalaması 5,95 )  yatırımcıyı mağdur eden ve onu koruyan bir açıklama, yardım yok mudur? Satmazsak hisse ve para ne olur? Bunları yapıp yatırımcıyı mağdur edip, borsadan da çıkmaz ve işlem görürse ne gibi hakla -süreç ne-olur-doğar? Saygılarımla...
Sedat Keçeci
 
CEVAP - Boyner Mağazacılık, Ekim 2013’te en yüksek seviyesi 11,50 TL’yi gördükten sonra arada geçen iki yıllık süre zarfında bir daha aynı seviyelere gelemedi. Düşüş kanalı içinde hareket eden hisse, Aralık 2014 ve Mayıs 2015’te iki defa yukarı yönlü sert harekette bulundu.  Ancak her iki harekette de 8,20’yi göremeden tekrar geriledi.
Boyner Mağazacılık’ın büyük ortağı Boyner Perakende, Eylül ayında gerçekleştirdiği alımlarla sermayedeki payını yüzde 97’ye çıkarınca hakim ortak konumuna geçti. Bu nedenle diğer ortakların da satış hakkı söz konusu.. Yaklaşık bir aydır diğer hissedarların satış haklarını kullanılması nedeniyle şimdilerde şirketin sermayesinin yüzde 97,76’sı Boyner Perakende’ye ait bulunuyor. Büyük ortak 29 Eylül 2015 günü hakim ortak konumuna gelmişti. Hakim ortak olmak diğer hissedara satma hakkı tanırken hakim ortağın da ortaklıktan çıkarma hakkı gündeme geliyor. Söz konusu hakkın iki taraf için de üç ay içinde kullanılması gerekiyor. Bu anlamıyla satış hakkının kullanım süresi 29 Aralık 2015 günü mesai saati sonunda biteceğini hatırlatmakta fayda var.
Geçen ay hisseyle ilgili yapılan değerleme raporunda 1 TL nominal bedelli hisse için satın alma hakkı 5,95 TL’den kullandırılmaya karar verildi. Halihazırda bu hak kimi yatırımcılar tarafından kullanılmakta. Esasen hissedeki son fiyat çıkışının da nedeni fiyatla ilgili yapılacak değerlemeyle bağlantılı olduğunu hatırlatmak yerinde olacaktır. Değerleme raporu hazırlanmadan önce gerçekleşen yukarı sıçrama, raporun açıklanmasının ardından bir kez daha gerçekleşti. Son olarak 13 Kasım tarihli kapanış 5,95 TL’den gerçekleşti.
Hakim hissedar Boyner Perakende 19 Ekim günü yaptığı açıklamada ortaklıktan çıkarma hakkı kullanılırken önerilecek fiyatın 4,91 TL’den gerçekleşeceğini belirtmesi bu hakkın kullanılacağı şeklinde değerlendirilmesi gerekiyor. Söz konusu rakamın yatırımcının ortaklıktan çıkma hakkını kullandığı rakamın gerisinde olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu itibarla yatırımcıların mağdur olmaması ve daha uygun fiyattan satış yapabilmesi  için 29 Aralık 2015 tarihine kadar satış hakkını kullanması yerinde olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)