Ana SayfaPiyasaBu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu---

Bu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu

3 / 7
Bu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu
05 Şubat 2014 - 13:27 www.borsagundem.com

HEPİMİZİN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ

-Etrafınızda başka yatırımcılar ve borsa ile ilgilenen insanlar var mı?

-Biz o zaman 8-10 kişiydik. Ciddi olarak ilgileniyorduk, 4-5 tane dergi alıp okuyorduk. Orada yazılanlara çok bağlı kalıyorduk ister istemez. Şimdi en azından o değil de kendimiz buradaki bilgilerle verileri analiz edip, kendimiz karar vereceğiz. Çok daha sağlıklı olacak. O zaman yönlendirilmiş oluyorduk,  ‘doğru mu yanlış mı?’ bilmiyorduk. Şimdi artık çok daha sağlıklı olacak.

-Geçmişte verdiğiniz kararlarda ne gibi yanlışlıklar ve eksiklikler vardı? Bunu nasıl ifade edersiniz?

-Geçmişte çok büyük risklere girmişiz, hesap kitap yapmadan. Şimdi burada aldığımız eğitimle ‘ne kadar risklere girebiliriz?’ bunları hesaplayabiliriz. Ona göre daha mantıklı karar alabiliriz. Büyük risklere girmeden kendimizi koruyacak şeyler öğrendik. O zamanlar bir arkadaşla beraber kredili alış yapıyoruz direk açığa, 90’lı yılarda o günün parası günde 15 milyar. Bizim öyle bir paramız yok, alıyoruz, akşam satıyoruz. Ya da ertesi gün satıyoruz. Kendimize göre okuyoruz, analiz yapıyoruz alıyoruz, satıyoruz. Genelde arkadaş bana ‘şunları, şunları al’ dediği zaman direkt ‘al’ derdim, sorgulamazdım. Bir gün bana telefon etti, ‘Şu hisseleri alacağım, ne diyorsun?’ dedi.  Nerden geldiyse ilk defa ‘Benim işim şuan çok yoğun, dur. Biraz bekle’ dedim. Halbuki normalde hiç sorgulamadan ‘al’ derdim. O gün ne olduysa ‘dur’ dedim. İnanın o gün borsa açıldı ve düşmeye başladı. 2 binlere kadar düştü endeks. Yani sürekli düştü, uzun süre. Biz o gün 10-15 milyarlık hisse alacaktık. 8 binlerden düşmeye başladı endeks. Zaten o zamanlarda en çok çıktığı seviye idi. Körfez krizi olduğu zaman 98 civarı sanırım. Yani biz o hisseyi alsaydık bir gün düşecekti, bir gün daha bekleyecektik ve biz infilak edecektik. Bu şekilde direkten döndük yani.

Şimdi bakış açımız değişti. Yani bu bilgileri aldıktan sonra en azından ezbere iş yapma düşüncemiz değişti. Zaten o şekilde yapmamak için bu eğitimi aldık.

-Sınıftaki arkadaşlarınızla sohbet ediyorsunuz, onların düşüncesi ne?

-Arkadaşlar çok ilgili. Burada yeni bilgiler aldıklarını, bakış açılarının değiştiğini ifade ediyorlar Bundan sonra nasıl hareket edeceklerine yönelik fikir geliştiriyorlar.” Bu şekilde yapalım, iletişim halinde olalım” şeklinde konuşuyoruz aramızda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet05 Şubat 2014 20:39

    Girişimcilik ruhu doğuştan gelir herkezde olmaz.Borsa yıllık kazanç demektir .Aylığa alışmış maaşlı memur zihniyetli insan borsada yapamaz.

  • ortaboy yatırımcı05 Şubat 2014 14:25

    bu borsada para kazamak lotoyu kazanmaktan daha zor !!!

  • xyz05 Şubat 2014 13:58

    BORSA OKULUNA GİDİP, BORSAYI ÖĞRENDİNİZ AMA BORSADA PARA KAZANABİLİYORMUSUNUZ? ÖNEMLİ OLAN BU...