Ana SayfaPiyasaBu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu---

Bu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu

4 / 7
Bu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu
05 Şubat 2014 - 13:27 www.borsagundem.com

BORSADA ZARAR ETTİK, FOREKS’TE BATTIK, BURADA GERÇEKLERİ ÖĞRENDİK

Borsagundem.com- Sizi tanıyabilir miyiz?

-İsmim Yasir Erkan Yavuz. İşletme mezunuyum.  İnşaat ve dış ticaretle uğraşıyoruz…

-Borsaya ilginiz ne zaman başladı?

-Borsaya ilgim okul döneminde başladı. Üç dört arkadaş para biriktirip borsaya girmiştik. 2008’de Ak Parti’nin kapatma davasından sonra, krizden 2 -3 ay önce girdik.

-Ne oldu 2008’deo ilk girdiğinizde?

-İlk girdiğimizde Ak Parti kapatma davası açıldı, zarar ettik. O dönemde borsa bayağı düştü, paramızın bir kısmını kaybettik. Oradan Foreks’e girdik, parayı çıkaracağız derken orada da tamamen kaybettik. Stop loss falan koymadık tabi o zaman.

-Neye göre alım satım yapıyordunuz?

-Daha çok aracı kurumların paylaştıklarından yola çıkarak. 2, 3 aracı kurum aynı şeyi paylaşıyorsa o şekilde alım satım yapıyorduk. Zaten parayı kaybetmeyi göze alarak girmiştik bu işe. İşi daha iyi öğrenebilmek için… Tabii, buraya geldiğimizde fark ettik ki hiç bir şey öğrenmemişiz.

-“Bu işe öğrenci iken başladım” dediniz. Okulda aldığınız eğitimin hiç faydası olmadı mı?

-Hiçbir faydası olmadı. Okulda aldığım eğitim hatta mali tabloları analiz etmeme bile yetmedi. O kadar eksik kaldı yani!

-Peki, burada ne değişti?

-Buradaki eğitim sonunda bir kere borsadan hiçbir şey anlamadığımı fart ettim. Bir de bu eğitimin şöyle bir artısı var; her şeyi açık olarak gördük. Yani normalde kimsenin söylemeyeceği asıl gerçekleri de gördük. Ayrıca muhasebe dersi benim için çok önemliydi; kendi şirketimde yararlanma açısından çok berrak bir anlatım vardı muhasebede. Sadece ‘Borsa Okulu’ diye geçiyor ama mali tablolar kısmı da çok güzeldi. Onun dışında Foreks’te kendi kapasitemi gördüm.  Foreks’te ne yapıp yapamayacağımı öğrendim, ne yapmayacağımı görmüş oldum.

-Bu eğitimden sonra Foreks piyasaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Foreks’in ithalat-ihracata yaradığını öğrendim. O şekilde de kullanmayı düşünüyorum. Ufak bir teminat bırakıp, dolar borcumu o şekilde ayarlamayı düşünüyorum.  Çünkü ben ihracat çalışıyorum daha çok,  ithalat çok az. İhracat olduğu için üretici firmalardan 2-3 ay vadeli teminat mektubu alıyoruz. Bu son zamanda herhangi bir şey yapmadığımız için aldığımızda dolar 1.92 civarında idi 2.30’lara geldi. Bu tip sıkıntılar bize zarar veriyor. Paraları da vadeli alıyoruz tabi ki. Bu bize bayağı bir sıkıntı oluyordu.

-Bu zamana kadar ‘Nasıl korunalım’ diye bir fikriniz yok muydu?

-Yoktu. Daha doğrusu vardı ama şu şekilde, bu Foreks piyasasını biz kumar olarak görüyorduk. Foreks’ten uzak durma amaçlı konuşuluyordu. Ama şimdi ben şunu öğrendim, ufak bir teminatla parayı güvence altına almayı öğreteceğiz inşallah diğer ortaklara da.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet05 Şubat 2014 20:39

    Girişimcilik ruhu doğuştan gelir herkezde olmaz.Borsa yıllık kazanç demektir .Aylığa alışmış maaşlı memur zihniyetli insan borsada yapamaz.

  • ortaboy yatırımcı05 Şubat 2014 14:25

    bu borsada para kazamak lotoyu kazanmaktan daha zor !!!

  • xyz05 Şubat 2014 13:58

    BORSA OKULUNA GİDİP, BORSAYI ÖĞRENDİNİZ AMA BORSADA PARA KAZANABİLİYORMUSUNUZ? ÖNEMLİ OLAN BU...