Ana SayfaPiyasaBu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu---

Bu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu

5 / 7
Bu eğitimle 30 yıllık rüyam gerçek oldu
05 Şubat 2014 - 13:27 www.borsagundem.com

BUNDAN SONRA ROTAM YURT DIŞI PİYASALAR OLACAK

-Etrafınızdaki arkadaşlarınızdan, ortaklarınızdan veya çevrenizden eğitim hakkında soru soranlar oluyor mu? Ya da sizde nasıl bir fark görüyorlar?

-Şu anda çevremin ve ortaklarımın borsa ile alakası yok. Arkadaşlarım ise zaten genelde bu konuda, ‘Tamam, nasılsa öyle yapalım’ şeklinde oldukları için bana soruyorlar. Onun dışında bu borsa içindeki kelimeler anlamında bilgim oldu. En azından tamamı ile anlam çıkarabilmeye başladım. Eskiler bu kelimelerin ne anlama geldiklerini, kelimelerin eski kökenli olduğu için biliyorlar. Ben de şimdi bu kelimeler hakkında yorum yapınca değişimi görüyorlar.

-Hisse senedi yatırımlarınızda bir farklılık olacak mı?

-Tabi ki olacak. Bundan sonra yurt dışı piyasalarında değerlendirme yapacağım. O kadar zor olmadığını öğrendim yurt dışı piyasalarının. Benim amacım ev almayıp, o parayı yurt dışı piyasasına yatırarak, sürekli kar payı veren, temettü getiren şirketlere yatırım yapmak. Sürekli kâr getiren bir şirket olsun; yıllık 30 bin dolar 40 bin dolar gelsin oradan, hem kiram çıksın düşüncesindeyim. Yurt dışında bu şekilde şirketlerin olduğunu söylemişti Arif Hocam. O yüzden bu şekilde bir yatırıma yönelmek istiyorum, tabi ki yurt içinde varsa bu şekilde şirketler yurt içine yönelirim.

-Bu eğitimlerin devamı gelecek mi sizin için?

-Bu eğitimin bir üst seviyesi varsa devam ederim ben. Bundan başka eğitim var mı bilmiyorum. Ve de burada Borsa Okulu olarak yazılıyor ama içinde Foreks ve muhasebe eğitimi olduğunu bilseler talep, ilgi daha çok artar. Muhasebe benim için çok yararlıydı. Muhasebe ve Foreks’i beklemiyordum. Ben daha çok bir şirket nasıl seçilir, temel teknik analiz gibi şeyler bekliyordum, o yüzden iyi oldu benim için.

-Sizin gibi yatırımcılara ne öneriyorsunuz bundan sonrası için?

-Algılama olarak bir kere fırsatların hiçbir zaman kaçmadığını, her zaman bir fırsatın çıkacağını öğrendim. Ben biraz aceleciydim, acele edilmemesi gerektiğini öğrendim. Yatırımcılara bunu tavsiye ederim daha çok. Onun dışında temettü veren şirketlere yönelmelerini öneririm.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet05 Şubat 2014 20:39

    Girişimcilik ruhu doğuştan gelir herkezde olmaz.Borsa yıllık kazanç demektir .Aylığa alışmış maaşlı memur zihniyetli insan borsada yapamaz.

  • ortaboy yatırımcı05 Şubat 2014 14:25

    bu borsada para kazamak lotoyu kazanmaktan daha zor !!!

  • xyz05 Şubat 2014 13:58

    BORSA OKULUNA GİDİP, BORSAYI ÖĞRENDİNİZ AMA BORSADA PARA KAZANABİLİYORMUSUNUZ? ÖNEMLİ OLAN BU...