Ana SayfaPiyasaMerkez yeni hamlelerde bulunabilir ---

Merkez yeni hamlelerde bulunabilir

3 / 6
Merkez yeni hamlelerde bulunabilir
06 Kasım 2017 - 11:35 www.borsagundem.com

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün açıkladığı adımların Lira için kısa vadeli bir bakış açısıyla olumlu göründüğünü vurgularken, kısa süreli hareketin ötesinde dolar/TL hareketi için doların küresel seyrinin ve yurt içi haber akışının izlenmeye devam edileceğini aktardı. 

İbrahim Aksoy Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin bugün aldığı kararlar ile ilgili olarak, ilk adımla piyasadan TL çekilecek olması ve ikinci adımla ihracatçıların dövizlerini piyasada bozabilecek olmasının Lira için kısa vadeli bir bakış açısıyla olumlu göründüğünü kaydetti.

Aksoy, gelişmekte olan piyasa para birimleri bugün dolar karşısında genel olarak değer kaybederken adımların lira üzerindeki pozitif etkisinin görüldüğüne işaret ederek, "Dolar/TL açıklamalar öncesindeki 3.8820 civarından 3.8600 civarına gerilemiş durumda.

Bununla birlikte, kısa süreli hareketin ötesinde dolar/TL hareketi için doların küresel seyrini ve yurt içi haber akışını izlemeye devam ediyoruz." diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)