Ana SayfaPiyasaMerkez yeni hamlelerde bulunabilir ---

Merkez yeni hamlelerde bulunabilir

5 / 6
Merkez yeni hamlelerde bulunabilir
06 Kasım 2017 - 11:35 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, risk iştahındaki bozulma devam ettiği sürece, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün aldığı tipteki önlemlerin etkisinin sınırlı olacağı görüşünü savundu. 

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin son aldığı kararlarla iki şey yaptığını, "Bunlardan ilki zorunlu karşılıkların FX olarak tutulabilecek kısmını bir miktar azaltarak hem sisteme döviz çıkmasını hem de bankaların TL ihtiyacını artması sağlıyor. Diğer taraftan da ihracat reeskont kredileri geri ödemeleri için kuru mevcut seviyesinden daha düşük bir seviyede sabitleyerek bir psikolojik hedef belirliyor, piyasaya gösteriyor." diye konuştu.

TCMB'nin bu hamleleri yapmasının ardında, TL’deki son değer kaybının aşırı ve suni olduğunu düşünmesi ve bu sebeple piyasada trendi değiştirecek bir sürpriz yapmak istemesi bulunduğunu kaydeden Kanlı, "Ancak TL’de son dönemdeki değer kaybında artan risk priminin ve dış ilişkilere dair tedirginliğin de etkisi olduğunu düşünüyorum.  Bu sebeple, risk iştahındaki bozulma devam ettiği sürece, bu tip önlemlerin etkisinin sınırlı olacağını düşünüyorum." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)