Ana SayfaPiyasaBurçelik Vana ve Halk Sigorta sorusu---

Burçelik Vana ve Halk Sigorta sorusu

2 / 2
Burçelik Vana ve Halk Sigorta sorusu
25 Nisan 2017 - 09:48 www.borsagundem.com

KÂRI AZALIYOR

SORU (2) - Halk Sigorta 2 liraya inerse alınır mı? Halk sigorta sektöründe atik ve hemen hemen her alanda aktif bir şirket. Bu şekilde olması nasıl etkiler kağıdı? 

Fatih

CEVAP - Bir şirketin faaliyet gösterdiği sektörde birden fazla alana hitap edebilmesi gelir potansiyelini artırma olasılığını güçlendirebilir. Ancak her zaman için böylesi bir faaliyetin firmanın gelirini ve kârını artıracağı sonucuna varmak doğru olmayacaktır. Neticede içinde yer aldığı sektörde belli bir alanda uzmanlaşmış firmaların daha güçlü gelir ve kârlılık yakalayabildikleri de gözleniyor. Hatta belli bir alanda uzmanlaşan firmaların daha güçlü bir yapıya sahip oldukları ve markalaşma açısından daha etkili olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Şüphesiz bir şirketin gelir artırıcı aktivitelerini geliştirmek daha ziyade o firmanın yönetim kadrosunun omuzlarına düşmektedir. Yatırımcı ise yönetim kademesinin bu hedefi ne ölçüde yerine getirdiğini takip ederek işlemlerde bulunur.

Halk Sigorta’yı bu yönü ile takip ettiğimizde şirketin arzu edilen noktada olduğunu söylemek pek de mümkün değil. Zira firma son iki yılda gelirini artırmasına rağmen kârını düşürüyor. Gelir artışı kuşkusuz önemli olmakla birlikte bunun kâr noktasında zayıf kalması firma açısından sıkıntılı bir durum olarak görülmeli. Kârlılıkta istenen ivmenin yakalanamaması fiyata da olumsuz yönde yansımakta. Halihazırda Serbest İşlem Platformu’nda işlem gören Halk Sigorta, bir yılı aşkın süredir arada destek ve direnç seviyelerini aşsa da yatay bir seyir izliyor. Bu süre zarfındaki ortalama günlük işlem hacmi de altı bin lira seviyelerinde bulunuyor. Bu anlamıyla hissede aktif bir piyasanın var olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Borsada işlem yaparken şirketlerin hem büyüyor olması hem de işlem hacminin yüksek olmasına dikkat etmekte yarar var. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERŞAN YIMAZ25 Nisan 2017 10:23

    ASYA BANK HİSSELERİNİ KAYYUMDAN SONRA HİŞŞE ALAN KÜCÜK YAIRIMCILARIN HATIRINI DURUMUNU YAZAN YOK BİR SENEDİR BEKLİYORUZ NE ZAMAN SESİMİZİ DUYURACAKSINIZ