Ana SayfaGündemBüyümede öncü ve yüksek getirili dokuz hisse---

Büyümede öncü ve yüksek getirili dokuz hisse

6 / 7
Büyümede öncü ve yüksek getirili dokuz hisse
04 Aralık 2017 - 16:00 www.borsagundem.com

SARKUYSAN VE ERBOSAN YÜKSELİŞTE

Teknik olarak yükselen trend içinde hareket eden Sarkuysan, geçtiğimiz mayıs ajanda en yüksek 3,10 TL’yi test ederken sonrasında hareketi yataya döndü. Zirve seviyelerinde inişler çıkışlar yapmakla birlikte halihazırda yükselen ivmesini koruyor. Bunda gelir ve kârlılığındaki büyümeyi sürdürmesinin etkisi bulunuyor. Yılbaşından bu yana yüzde 52 oranında artış kaydeden hissenin defter değeri ise 1,37 seviyesinde bulunuyor. Erbosan ise yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 106 kazandırdı.

Fiyat/ kazanç oranı 6,87 seviyelerinde bulunuyor. Takas verileri Sarkuysan ve Erbosan hisselerinin ağırlıklı olarak yerli yatırımcının elinde olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte yılın ilk gününden bu yana Erbosan hissesinde yabancı almalarının arttığı dikkat çekmekte. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı yüzde 2 seviyesindeyken söz konusu oran 7 Kasım 2017 günü yüzde 10,43’e yükseldi.

Yabancılar yılın dokuz aylık döneminde 4,6 milyon dolar tutarında net alım gerçekleştirdi. Almaların devam etmesi hissedeki çıkış ivmesini korumaya olanak tanıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)