Ana SayfaPiyasaAnalistler büyümeyi yorumladı---

Analistler büyümeyi yorumladı

1 / 2
Analistler büyümeyi yorumladı
29 Mart 2018 - 10:49 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, önümüzdeki dönemin Türkiye ekonomisi için normalleşme zamanı olduğuna işaret ederek, bunun da büyümenin potansiyel büyümeye doğru ılımlılaşması şeklinde olacağını öngördü.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, iktisadi faaliyetteki güçlü seyir dördüncü çeyrekte de devam ettiklerini vurguladı ve "Önceki çeyreğe kıyasla yatırımlar bir miktar yavaşlasa da hem özel sektörün hem de kamunun tüketim talebi çok ama çok güçlüydü dördüncü çeyrekte. İhracatın da çok güçlü bir seyir içinde olduğunu görüyoruz. Ne var ki güçlü talep ithalat talebinde son yıllarda görmediğimiz hızda artışa yol açmış durumda." diye konuştu.

Kanlı, iktisadi faaliyetin yıl boyunca çok güçlü seyrederek 2017 yılı büyüme oranını yılın başında öngörülenden çok daha yükseğe, 7.4%'e taşıdığını ifade ederek, "Ancak bunun yan etkilerini, yükselen faizler ve enflasyon, adeta uçuşa geçen cari açık ve akran ülke para birimlerine göre zayıf seyreden TL olarak gördük. Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisi için normalleşme zamanı. Bu da büyümenin potansiyel büyümeye doğru ılımlılaşması şeklinde olacaktır." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)