Ana SayfaPiyasaÇemtaş ve Yazıcılar Holding sorusu---

Çemtaş ve Yazıcılar Holding sorusu

1 / 2
Çemtaş ve Yazıcılar Holding sorusu
09 Ağustos 2017 - 14:14 www.borsagundem.com

İŞTİRAKİNİ SATIYOR

SORU- Çemtaş’ın bilançosu iyi geldi fakat senet artan bir işlem hacmiyle düşüyor. Hisse hakkında bilgi verirseniz çok sevineceğim.

Suheyla Berkan

CEVAP- Son dört yılda Çemtaş bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdü. Geçtiğimiz yıl kârını artıran firmanın geçmiş rutine göre bu yıl kârında düşüş yaşaması beklense de açıklanan 2017 ilk yarı bilançosunda kârın arttığı gözleniyor. İlk çeyrekte de kârını artıran firmanın aynı tempoyu koruması halinde yıl sonunda da artışını sürdürmesi sürpriz olmayacak. Kârda gözlenen artışta satış gelirlerindeki performansın etkisi görülüyor. Şirketle ilgili önümüzdeki hafta netleşecek en önemli gelişme ise Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri’nde sahip olduğu yüzde 22,50 oranındaki payların satışı ile ilgili. Şirket elindeki payları 18 milyon 693 bin dolar üzerinden dört eşit taksitte hakim hissedarı konumunda bulunan Bursa Çimento’ya satacak. Satışın ilk taksiti peşin kalan üç taksiti altı ayda bir tahsil edilecek. Nihai karar için 17 Ağustos 2017 tarihinde Bursa Çimento’nun yapacağı olağanüstü genel kurul toplantısı bekleniyor. Söz konusu satış geliri de şirketin dönem sonu kârını olumlu yönde etkileyecek. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket nezdinde devam eden 2015 yılına ait vergi incelemesinde ise sona yaklaşıldığı belirtiliyor. İnceleme halihazırda rapor aşamasında bulunuyor.

Hisse uzun vadede istikrarlı şekilde yükselişini koruyor. Son olarak 27 Temmuz 2017 günü en yüksek 4,82 TL’yi gördü ve ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Düzeltme hareketi devam etmekle birlikte uzun vadeli çıkış trendi korunuyor. Çemtaş’ın açıkladığı altı aylık bilançosundaki kâr artışına rağmen hissenin düzeltme hareketinde bulunmasını kâr satışları olarak değerlendirmeli. Hissenin geldiği zirve seviyesi de göz önüne alındığında düzeltme hareketinin bir süre daha devam etmesini olağan görmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)