Ana SayfaPiyasaÇemtaş ve Yazıcılar Holding sorusu---

Çemtaş ve Yazıcılar Holding sorusu

2 / 2
Çemtaş ve Yazıcılar Holding sorusu
09 Ağustos 2017 - 14:14 www.borsagundem.com

GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYORLAR

SORU- Son zamanlarda Yazıcılar Holding hissesinde çağrı yapılacağı ve çağrı fiyatının 24.02.2017 tarihindeki fiyat üzerinden olacağı belirtilmektedir. Ben yapılan çağrıya uymak zorunda mıyım? Uymazsam herhangi bir hukuki yaptırımı var mıdır? Hak kaybına uğrar mıyım? 

Burak Atıcı 

CEVAP- Yazıcılar Holding geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışma A.Ş. (KYYDAŞ) ve Özilhan Sınai Yatırım A.Ş. (ÖSYAŞ) arasında Anadolu Grubu'nun güçlendirilmesi amacıyla çalışmaların olduğunu duyurmuştu. Görüşmelerdeki hedef Yazıcılar Holding, ÖSYAŞ ve Anadolu Endüstri Holding (AEH)'in Yazıcılar Holding bünyesinde birleştirilmesiydi. Gelinen aşamada bu hedefte tarafların mutabakata vardığı belirtiliyor. En önemli sorun olarak yönetim konusu aşıldı ve böylece birleşme sonrasında Yazıcılar Holding'in, KYYDAŞ ve Özilhan Ailesi tarafından, eşit temsil ve eşit yönetim prensibiyle kontrol edileceği duyuruldu. Bunun için de KYYDAŞ ve Özilhan Ailesi'nin yüzde 50 ortaklık yapacağı ve Yazıcılar Holding'in imtiyazlı B Grubu paylarının tümüne sahip olacak ayrı bir sermaye şirketi kurulacağı belirtildi.  

Henüz tarihi belli olmayan birleşme işleminin onaylanacağı Yazıcılar Holding genel kurulu sırasında ise imtiyazlı A, C ve D Grubu paylarının imtiyazları kaldırılacak ve imtiyazsız halka açık A Grubu paylara dönüştürülecek. B Grubunun imtiyazlarıysa korunurken yönetim kurulunun yarısını B Grubu belirleyecek. Ayrıca Yazıcılar Holding’in unvanı da Anadolu Endüstri Holding olarak değiştirilecek. Birleşme altı aylık bilançolara göre yapılacak. Ağustos ayı sonunda, SPK’ya birleşmeyle ilgili başvurunun yapılması planlanıyor. Ancak SPK’nın yanı sıra, Rekabet Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan da izin alınması gerekiyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak birleşmenin onaylanacağı genel kurul toplantısında, Yazıcılar Holding pay sahiplerine, ayrılma hakkını tanıyacak. Hissedarların ayrılma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak isteyen pay sahipleri belirlenecek fiyattan paylarını satabilecek. Bu fiyatın belirlenmesinde 24 Şubat 2017 tarihi baz alınacak. Öte yandan firma yaptığı değerlendirmede Anadolu Grubu şirketlerinin hissedarlarına zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı görüşünde. Konuyla ilgili nihai kararı verecek makam ise SPK. Şirket, SPK’nın aksi yönde karar vermesi halinde zorunlu pay alım teklif fiyatı için gerekli hesaplamaların 24 Şubat 2017 tarihi esas alınarak yapılacağını duyurdu. Bu noktada hemen bir hususu hatırlatmak isteriz. Zorunlu çağrı, çağrıyı yapacak kişi ya da firmaya bir yükümlülük getirir. Yatırımcılar fiyatı düşük görür ya da beğenmemeleri halinde bu çağrıya uyma yükümlülükleri yoktur. Daha açık bir deyimle yapılacak olası bir çağrıda yatırımcıların paylarını satıp satmaması tamamen kendi tercihlerine bağlı olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)