Ana SayfaKulisÇilingiroğlu: Faiz günah almam da vermem de---

Çilingiroğlu: Faiz günah almam da vermem de

3 / 6
Çilingiroğlu: Faiz günah almam da vermem de
22 Temmuz 2013 - 17:50 www.borsagundem.com

ŞU ANDA ENERJİ HİSSE SENEDİ ALINABİLİR, ÇÜNKÜ ZARAR ETMEYECEK BİR SEKTÖR
-Bilinçli bir yatırımcı nasıl davranmalı? Küçük yatırımcıya neler önerirsiniz?
Kaya Çilingiroğlu:
Borsaya yatırdığınız parayı arsa almış gibi düşüneceksiniz ve unutacaksınız. Mesela inşaat sektörü hızlı giden bir ülkede çimento fabrikalarının kâğıdını alırsınız. Türkiye’de istikrarlı büyüyen şirketler var. İş Bankası, Garanti Bankası, Koç Holding, Sabancı Holding gibi… Şu anda enerji hisse senedi alınabilir, enerji zarar etmeyecek bir sektör. Çünkü devletin alım garantisi var. Üstelik illa BİST’ten bir kâğıt almak zorunda değilsin. Mesela Gazprom diye bir şirket var dünyada; git onun kâğıdını al. Bu olaya artık global olarak bakıp daha aklı başında işler yapılması gerektiğini düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dağhan24 Temmuz 2013 00:03

    kaya bey siz bilirsiniz borusan ne zaman bedelsiz verecek.

  • mehmet yılmaz23 Temmuz 2013 23:21

    nasıl da konjukture uyuyor. Aferin şirkerlerin mecburen reeskont faizi işliyor. ya alıyor ya veriyor. yapmıyorsanız. vergi kanunlarına muhalefet ediyorsunuz demektir. Kendi kendiniziz maliyeye ihbar etmiş oluyorsunuz. İş adamları mecburen faiz(reeskont) alır verir. (siz evliyken zina ya da karşısısınızdır. ama şimdi... eskiden değil.. hava değişti.. siz de değişeceksiniz tabii.)

  • MEHMET YILMAZ23 Temmuz 2013 23:01

    KAYA BEY, BAŞBAKANI SEVMEZSE GÖRÜR GÜNÜNÜ... AYDIN DOĞANIN BAŞINA GELENLERİ BİLİYOR... adam petrol ofisini sattı vergi dairesine yatırdı. ama kesilen cezaya yetmedi. MECBUR SEVECEK...sevmese bile seviyor görünmesi mecburi..

  • ÖNCE VATAN .23 Temmuz 2013 20:09

    Sayın çilingiroğlu çok doğru söylüyor bende zamanında borsaya girdiğimde keşke onun lafını dileyipte hissede kalsaydım.ozamanlar K.yatırımcılara sadece TÜPRAŞI alın unutun ülkemizde arabalar benzinler çalışıyor binalar kalörüferlerlen ısıtılıyor uçaklar, şirketlerin birçoğu hatta elektirik üretimimiz bile işte buyüzden akıllı yatırım yapın en azından 5 sene sonra paranızın nasıl katlandığını anlayacaksınız vede bu dediklerimi sizlerde başkalaeına tavsiye ederek kazanç sağlatacaksınız dedi.ama yapanlar şimdilerde köşe oldular ama bizler hep kumar oynadık bugün alıp yarın satmak isteyincede paralarımızı batırdık kabahatin çoğunu kendimde buluyorum şimdi ise sayın çilingiroğlunun birtek lafına katılmıyorum oda başbakana bukadar tapması bende başbakanı seviyordum ama ortaya bir APO olayı çıktığında ondan ne yazıkki soğudum nedeniise sayın başbakanın söylediği bir cümle ben ülkem için gerekirse herkeslen görüşürüm demesi bende bunu içime sindiremiyorum.belki yaptığı iyi işler var ama benim gözümde neyazıkki bir hiç olarak kalacak ve evlatlarımada bu yapılanları anlatarak onları aydınlatacağım.bu pkk ya bukadar yüz vermeyecekti.adamlar neradeyse ordu kurup ülkenin içinde rahat bir şekilde geziyorlar ve genel kurmaydan ses bile yok demekki bukadar aciz duruma düşmüşüz.korkarınki yakında bizlerde suriye veya mısır gibidurumlara düşeceğiz.bununda yapılanmasını tayyip erdoğan yaptı benim gözümlen öyle görülüyor.kendi halkına yardım etmeyipte dışülkelerin insanlarının yardımına koşan bir başkanı nasıl olurda destekleriz ama bunlar sadece biroy uğruna ülke elden gitmiş kimin umrunda genelkurmay başkanınada yazıklar olsun şimdiye kadar ülkemizde kürt sorunumu vardıda artık sesinizi bile çıkartmıyorsunuz.hepiniz PARA uğruna kişliklerinizi satmışınız bana göre.sadece YAZIKLAR OLSUN diyorum.

  • bendede yok23 Temmuz 2013 19:23

    KAYA BEYİN tasarrufu yokmuş öylemi walla çok komik onda da para yoksa millet ölsün açlıktan

  • Borsacı23 Temmuz 2013 18:44

    Keşke Ahmet Çakar ile aynı programa çıksalar. Orada Galatasaray A.Ş. deki olayı bize tam olarak kendi gözünden anlatsa. Hala dibi bulamadı senet.

  • berber23 Temmuz 2013 17:48

    Hocam 5 sene önce bir arkadaşıma kısa süreliğine 1000 tl borç verdim, bana geçen ay getirdi o zaman o parayla bir mobilya takımı alınıyordu şimdi bir tek üçlüsünü veriyorlar napayım ona mı kendime mi tokat atayım hangisi caizdir ?

  • cezzar23 Temmuz 2013 17:44

    Kaya hocam kutuplardan bildiriyorum burda ne zaman iftar yapalım ?

  • Ayhan23 Temmuz 2013 17:18

    zina günah değil mi?birileri-siyasiler,iş adamları- artık dini kullanmaktan vaz geçse.dini kullananlara sormak lazım işçinin hakkını vermemek günah değil mi?

  • izmirden metin 23 Temmuz 2013 17:08

    şu sahtekar menderes tekstili birincelemenizi istiyorum

  • faiz nedir ? 23 Temmuz 2013 16:30

    ne okudun bilmem ama haram dediğin faiz 1- verimsiz ekonominin fiyatıdır 2- enflasyonun fiyatıdır 3- para kıtlığının fiyatıdır sonuç : kimse bankaya para koymazsa faizleri tefeciler belirler ve bugünkünün 5 kat fazlası olur, bu seviyeye gelmiş bir adamsın matematikten anlarım diyorsun, zamanında çok faiz verdiysen demek ki verimsiz hesapsız yatırım yapmışsın aynı bizim ekonomi gibi.

  • mahmut b.23 Temmuz 2013 16:08

    artık recep bey bir kıyak yapar kayaya. ne bekliyor acaba kaya bey kıyak olarak şu mübarek ramazanda... bence kaya bey bu sözlerini iki bayram arasında tekrar etsin, recep bey kesin gorur.

  • Sevsinler...23 Temmuz 2013 16:02

    Yalanını yesinler senin:)) 50 yıldır enflasyon altında ezilen Halk parasını, enflasyona karşı nasıl koruyacak? Tabii ki bankaya yatırıp faiz alacak.

  • erzincanlı23 Temmuz 2013 14:00

    kaya abi inan konuşmaların sana olan bakış açımı çok değişridi.ÇOK DEĞERLİ BİR ADAMIŞSIN.Yüreğine sağlık.

  • 9.köy23 Temmuz 2013 12:15

    Olaya bak , "günah olduğu için faizi tercih etmiyorum. Faiz almam da vermem de. " Sonra da kalk işbankası,garanti bankasının hissesini al de? Bu ne perhiz magazincan?

  • muhafazakar harami23 Temmuz 2013 11:48

    çukurova elektrik pasifler gelince nasıl red ettin ben emir yazmadım diye.... sonrada günah almazmış hadi ordan

  • erkut23 Temmuz 2013 11:42

    mehmet kutman kime para kazandırmışki size kazandırsın.

  • hiko23 Temmuz 2013 11:36

    Kaya Ç. yi bu yönleriyle hiç tanımazdım. Hep Hülya Avşarın kocası olarak kaldı aklımda. Helal olsun diyorum. Bu söyledikleri şeyler çok kıymetli. Bu zihniyet genele yayılsa ne fakirlik kalır, ne kavga ne de dövüş. Tebrik ediyorum Kaya Bey'i.

  • Yasin23 Temmuz 2013 10:56

    buffet...Öteki dünya yağcılarından...Bizde çok onlardan. Gençliğinde kazandığı üç kurşu bile havardalık ve benzeri durumlarda yer içer. Yaşlanınca her şey haram_günahtır. Çocuklarına dar eder dünyayı.

  • asilmemo23 Temmuz 2013 10:43

    senin tuzun kuru olduğu için seviyosun,,,,emekli 900tl. maaşla aç biliyomusun,,,,

  • Borsacı23 Temmuz 2013 10:41

    Önceki yazı ile değerlendirdiğimde Kaya Çilingiroğlu örnek bir borsacı. Keşke bu iş ile daha profosyonel ilgilense. Bu arada enerji hissesi konusunda benzer düşünüyorum. Enerji portföyü oluşturulabilir. Tek kağıda girmemek lazım. Ben de fazie karşıyım, TCMB kısa vade için enflasyonun 1 puan altını hedeflenmeli, paranın yatmasını önlenmeli. Para hareket eder ise veya uzun vadeye park eder ise işe yarar.

  • toprak23 Temmuz 2013 10:01

    gazprom al sonra patla izle kaya

  • İdealli23 Temmuz 2013 09:15

    Bu gün kü yazı kayda ve akla değer...