Ana SayfaHisse Öneri ListesiUcuzlayan borsada çimento öne çıkıyor---

Ucuzlayan borsada çimento öne çıkıyor

1 / 9
Ucuzlayan borsada çimento öne çıkıyor
05 Aralık 2016 - 11:22 www.borsagundem.com

Piyasalarda aralık ayının en önemli gelişmesi 14 Aralık’taki FED toplantısı olarak görülüyor. Yükselişe geçen petrol fiyatları da takip ediliyor. Uzmanlar, 73.000’lere inen BİST-100’de 70.000’e yalan seviyeleri ‘alım’ fırsatı olarak görüyor. Bu süreçte artan altyapı projeleri, konut sektörü teşvikleri ve kura karşı dayanıklılığı nedeniyle çimento şirketlerinin öne çıkacağı belirtiliyor.

20l6’mn son ayına yoğun gündem maddeleriyle girdik. Bu ayki en önemli gelişme, 14 Aralık’taki FED toplantısı olacak. Genel beklenti FED’in faiz artıracağı yönünde. Türkiye’nin faiz artışı yönündeki karardan, son dönemde artan duyarlılıkla en negatif etkilenecek ülkelerden biri olacağı yorumu yapılıyor. FED’in 2017’de üç veya daha fazla faiz artırımı yapması olasılığı yüksek görülürken, bu durumun doların güçlü kalmasına ve TL’nin zayıflamasına neden olabileceği ifade ediliyor.

FED’e ek olarak geçen hafta toplanan ve 9 Aralık’ta da bir araya gelecek olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) kararları da önem arz ediyor. OPEC, 2008’den bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlandırılmasında anlaşmaya vardı. Günlük üretim tavanı 1,2 milyon varil düşürülerek 32,5 milyon varile indirildi. Bu gelişmeyle ham petrol varil fiyatları yüzde 10’un üzerinde yükselerek 51 dolara ulaştı.


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)