Ana SayfaHisse Öneri ListesiUcuzlayan borsada çimento öne çıkıyor---

Ucuzlayan borsada çimento öne çıkıyor

4 / 9
Ucuzlayan borsada çimento öne çıkıyor
05 Aralık 2016 - 11:22 www.borsagundem.com

ÇİMENTO SEKTÖRÜ

Böyle bir süreçte yatırımcılar portföy oluşturmada da belirsizlik yaşıyor. Analistler, alınan ekonomik

tedbirlerin etkisiyle iç talepten olumlu etkilenen çimento, perakende, beyaz eşya, gayrimenkul, otomotiv, ulaştırma ve telekomünikasyon sektörlerinin fırsat sunacağını noktasında birleşiyor.

Burada çimento sektörü bir adım daha önde görülüyor. Borsada işlem gören 19 çimento şirketinin toplam satışları 2016 dokuz ayda yüzde 3 artışla 6,2 milyar TL’ye yükseldi. Kâr yüzde 6,62, ihracat yüzde 5 arttı.

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Mehmet Akif Daşıran, devam eden altyapı projelerinin ve konut sektöründeki güçlü dinamiklerin katkısıyla yıllık çimento talebinin 2016’da yüzde 2,5, 2017’de yüzde 2,6 büyümesini bekliyor. Daşıran, konut sektörüne sağlanan teşviklerin inşaat sektörüne canlılık getireceğini ve aşağı yönlü riskleri kısıtlayacağını öngörüyor. Kısa vadede, devam eden ve yapımına başlanacak altyapı projelerinin güçlü çimento talebini desteklediğini de sözlerine ekliyor.

Destek Yatırım uzmanları, projelerin ve konut sektörünün canlandırılmasına yönelik makro önlemlerin katkısıyla kapasite artışının çimento sektöründeki olumlu görünümü yükselteceğini ifade ediyor. Kurum, sektörde satışların üretime oranının yüzde 100’e yakın olduğunu söylüyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)