Ana SayfaPiyasaCLK Holding ve Avivasa Emeklilik sorusu---

CLK Holding ve Avivasa Emeklilik sorusu

1 / 2
CLK Holding ve Avivasa Emeklilik sorusu
15 Ekim 2015 - 12:10 www.borsagundem.com

MAĞDURİYETTE DEĞİŞİKLİK YOK
SORU (1) -
Merhaba Clk Holding hissesinin durumu nedir? Hisse kaldırıldı mı? Yoksa iflas mı etti? İşlem yasağı devam mı ediyor? Uzun zamandır hisseyle ilgili haber göremiyoruz. Bilgi verebilir misiniz?
Gökmen Peker

CEVAP -
Haziran 2011’de borsaya gelen CLK Holding geçen yıl Mayıs ayında Gözaltı Pazarı’na alındı. Şirketin mali tablolarını kamuyla paylaşmama konusundaki ısrarı üzerine  hisselerin işlem sırası Ağustos 2014’te kapandı. Arada geçen süre zarfında bilançoların yayınlanmaması üzerine hisse Gözaltı Pazarı’ndan da çıkarılarak geçici olarak işlem görmekten men edildi.   
Yukarıda yer alan gelişmelerden ayrı olarak SPK’nın şirket nezdinde yapmış olduğu bir inceleme bulunuyor. Söz konusu incelemeye göre firmaya ait kayıtlı değeri 2 milyon 48 bin TL tutarındaki Çankaya’da bulunan gayrimenkulün usulsüz şekilde devredildiği belirtilmekte. Bu tespite göre devirde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri aleyhine zarar gören yatırımcıların dava açma hakkı bulunuyor. Kurul’un da konuyla ilgili gerekli yasal işlemleri başlattığı ve gerçekleşen devrin iptali için tapu iptali devası açtığı yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.
Mevcut şartlarda değişiklik olmadığı sürece hissenin işlem sırasının açılması mümkün değil. Gelinen aşamada firma bilançolarını yayınlamadığı gibi yayınlayacağına dair bir emarede bulunmuyor. Mali tabloların yayınlanmaması firmanın mali yapısının ne boyutta olduğunu bilmeye de mani olan bir durum. Yatırımcıların mağduriyetinde bir değişiklik gözlenmiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hotel manager15 Ekim 2015 15:03

    Kervan a da bir an önce el konması ve kayyum atanması gerek! Şirket birleştirmeyle yeterince yatırımcıyı soydular! Yoksa bundan sonra da hisse toplama oyunu sürecince hiç ciddi bir faaliyet karı yaptırmazlar şirkete! Veya finansal iyileştirme yaptırmazlar' her sekilde yatırımcıyı teslim alırlar

  • Madenci15 Ekim 2015 14:57

    Clkho da boşaltıkları geri alınmalı! Sadece 13 milyona beş para etmez evrensel madenciliği aldırıp şirket parasınıcebe atanlardan bu maden şirketi iade edilmeli! Şirkete Evrensel madencilik alımı yapan patrona bu madeni aynı fiyattan satsın veya geri alsın görelim? Veya bu madeni kaça satabilir alabilir teklif edin ki gerçekleri görün!

  • Kaya15 Ekim 2015 14:04

    FVORI hissesi ne olacak tahtası açılır mı. Teşekkürler

  • MEHMET SIRRI CERİT15 Ekim 2015 12:57

    BİANÇOLAR YAYINLANDI BİR KISMI 7 KASIMDADA YÖNETİM KURULU TOPLANIYO ytd