Ana SayfaPiyasaCLK Holding ve Avivasa Emeklilik sorusu---

CLK Holding ve Avivasa Emeklilik sorusu

2 / 2
CLK Holding ve Avivasa Emeklilik sorusu
15 Ekim 2015 - 12:10 www.borsagundem.com

YABANCILAR PAYINI ARTIRDI
SORU (2) -
Avivasa’da neler oluyor? Bir çıkacakmış gibi yapıyor sonra düşüyor. Hisseyle ilgili değerlendirmenizi öğrenebilir miyim?
Hakan

CEVAP
-Sigorta sektöründe faaliyet gösteren Avivasa Emeklilik, geçtiğimiz yıl Kasım ayında borsaya geldi. İki büyük ortağı Sabancı Holding ve Aviva Int.  ayrı ayrı yüzde 40 paya sahip bulunuyor. Kalan yüzde 20 pay ise halka açık durumda. Halka açık bu kısmın yüzde 64,96’sı yabancı saklaması yapan Citinbak ve Deutsche Bank’ın alt hesaplarında yer alıyor. Diğer yüzde 29’luk kısmı ise TEB ve HSBC Bank’ın saklamasında bulunmakta. Bu anlamıyla hissenin halka açık kısmının esas itibariyle dört kurumda toplanmış olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Hissenin fiyat hareketine bakıldığındaysa zaman zaman sert hareketlerde bulunmakla birlikte istikrarlı bir çıkış sergileyemediğini görebiliyoruz. Hissede yabancıların ağırlıklı olması sebebiyle fiyat hareketini dolar bazlı verilerle takip etmekte fayda var. Bu yönüyle bakıldığında mevcut fiyat seviyesinin halka arz edildiği tarihteki rakamın da gerisine düştüğü görülmekte.
Hissede özellikle Ağustos 2015’te yabancıların 9,7 milyon dolarlık alım gerçekleştirmesi neticesinde paylarını arttıkları görülüyor. Yılbaşında halka açık kısmın yüzde 50,36’sı ellerindeyken 30 Eylül 2015 gününe söz konusu oran yüzde 64,96’ya çıktı.
Geçen yıl kârını artıran şirket altı aylık bilançosunda da dönem kârını yüzde 29,71 oranında artırmayı başardı. Ancak kârdaki artışa rağmen fiyat kazanç oranı 35,53 seviyesinde bulunuyor. Bu oran belki sektör ortalaması 121,77’nin gerisinde kalabilir. Ancak BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması 13,86’nın hayli üstünde bulunuyor.
Mevcut veriler baz alındığında hissede çıkışın güçlü şekilde desteklenebilmesi için kârdaki artışın sürmesi şart.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hotel manager15 Ekim 2015 15:03

    Kervan a da bir an önce el konması ve kayyum atanması gerek! Şirket birleştirmeyle yeterince yatırımcıyı soydular! Yoksa bundan sonra da hisse toplama oyunu sürecince hiç ciddi bir faaliyet karı yaptırmazlar şirkete! Veya finansal iyileştirme yaptırmazlar' her sekilde yatırımcıyı teslim alırlar

  • Madenci15 Ekim 2015 14:57

    Clkho da boşaltıkları geri alınmalı! Sadece 13 milyona beş para etmez evrensel madenciliği aldırıp şirket parasınıcebe atanlardan bu maden şirketi iade edilmeli! Şirkete Evrensel madencilik alımı yapan patrona bu madeni aynı fiyattan satsın veya geri alsın görelim? Veya bu madeni kaça satabilir alabilir teklif edin ki gerçekleri görün!

  • Kaya15 Ekim 2015 14:04

    FVORI hissesi ne olacak tahtası açılır mı. Teşekkürler

  • MEHMET SIRRI CERİT15 Ekim 2015 12:57

    BİANÇOLAR YAYINLANDI BİR KISMI 7 KASIMDADA YÖNETİM KURULU TOPLANIYO ytd