Ana SayfaDövizÇoğunun battığına şahit oluyoruz---

Çoğunun battığına şahit oluyoruz

7 / 7
Çoğunun battığına şahit oluyoruz
19 Aralık 2012 - 16:21 www.borsagundem.com

2013 NİSANI’NDA YARIM VE BİR GRAMLIK TAKI ALTIN ÇIKACAK
-Kapalıçarşı’daki dükkan kiralarının 4kg altın olduğu iddiaları var, bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Alaattin Kameroğlu:
Kapalıçarşı kapalı bir kutudur. Kapalıçarşı’nın caddesindeki dükkanın kirası maliyeyi ilgilendirir. Şimdi Kapalıçarşı’nın esnafı artık para kazanamıyor. Şimdi diyelim ki adamın dükkanı var almış zamanında veya şu kadar değerde, karşılığını alabiliyor mu dersiniz, alamıyor. Sadece Kapalıçarşılı olmanın alışkanlığı ve gelenekliliğinden dolayı çarşıdan çıkamıyor.
Kapalıçarşı’ya yabancı markaların gelmesi, havasını değiştirir. Kim gelirse gelsin ticaret yapılsın. Zaten içimiz dışımız ithal değil mi, içimiz dışımız marka değil mi? Nişantaşı’nda olacağına biraz da burada olsun.
-2013’de altın piyasaları nasıl olur?
Alaattin Kameroğlu:
2013’de anormal düşüşler beklemiyoruz. Dua edelim yükselmesin. Altının yükselmesi sektörün daha da durması demektir. Bizim kuyumculuk sektörünün ayakta kalabilmesi için, yaşaması için takı üretmesi lazım, takı satması lazım ve birisinin de alması lazım. Vatandaşın bunu alabilecek durumda olması lazım. Ham maddenin ucuz olması gerekir ki satılsın.
-Daha düşük gramlı altın çıkacak mı?
Alaattin Kameroğlu:
Bu konuda, darphane tarafından takı altını üretilecek. Geçen bu konuda görüşmemiz oldu. Örnekleri gördük. Nisan 2013 başında yarım ve bir gramlık takı altını çıkacak. Eskiden çeyrek altın alamayan yarım ve bir gramlık takı altınları alıp satabilecekler. 22 ayar olup, önünde Atatürk’ün resmi olacak. Tarih yazmayacak, Türkiye Cumhuriyeti darphanesi 22 ayar ve kaç gram olacağı yazacak.
YARIN: Foreks Piyasaları Uzmanı, XTB Menkul Değerler A.Ş. Satış Yönetmeni Levent Kerik konuşuyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)